Novice

Ruska finančna injekcija za dvig prodaje novih vozil

Denis Manturov, ruski minister za industrijo in trgovino, je potrdil, da bo Rusija v letu 2015 razširila program zamenjave izrabljenih vozil in po zelo slabih prodajnih rezultatih za dvig prodaje novih vozil namenila 10 milijard rubljev (150 milijonov evrov).

O alarmantnem padcu prodaje novih vozil v letošnjem letu smo že pisali, saj je v Rusiji prodaja novih vozil v prvih devetih mesecih padla za 19 odstotkov. Sankcije, ki jih zaradi krize v Ukrajini izvajata EU in ZDA, ter nizke cene goriv so močno prizadele rusko gospodarstvo. Nizke cene goriv so oslabile rubelj, kar je poskrbelo za dvig inflacije in s tem prisililo Ruse, da se odrečejo večjim nakupom.

”Odločili smo se, da naslednje leto namenimo 10 milijard rubljev za večanje povpraševanja,” je dejal Manturov in poudaril, da so že v letu 2014 namenili 2,9 milijarde rubljev v program zamenjave izrabljenih vozil ter s tem aktivno pomagali avtomobilski industriji.

Država bo namenila sredstva v obliki finančnih skladov za pomoč pri nakupu novih vozil. S to finančno injekcijo je kupec novega osebnega vozila upravičen do 40.000 rubljev popusta, v kolikor uniči ali zamenja svoje staro vozilo z novim. Kar 350.000 rubljev popusta pa pridobijo kupci ob nakupu gospodarskega vozila.

Po podatkih AEB (Association of European Businesses, Združenje evropskih podjetij) je, po 10-odstotnem padcu prodaje v oktobru, po desetih mesecih prodaja novih vozil nižja za 13 odstotkov. V AEB pričakujejo, da bo na koncu leta prodanih 2,45 milijona enot, kar je za 12 odstotkov manj kot leta 2013.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Lada.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
James Bond v Fiatu 500
Chanov kotiček: Penzion paket