Novice

Ruski predsednik z novo limuzino

Medtem ko ameriški predsednik Donald Trump še čaka na povsem novo službeno limuzino, znano pod imenom »The Beast«*, se njegov ruski kolega Vladimir Putin naokrog že prevaža s povsem novo pridobitvijo. V luksuzni limuzini, ki sicer na zunaj precej spominja na kakšen Rolls Royce, se je prvič prikazal na svoji inavguraciji v Kremlju.

Projekt povsem nove limuzine, namenjene za protokolarne namene ruskega predsednika, je nastajal pod imenom »Cortege« (oziroma po rusko Kortezh, kar pomeni spremstvo) sicer že vse od leta 2012. Z novo limuzino so namreč že tedaj želeli obuditi tradicijo iz preteklosti, ko so njihove voditelje prevažala vozila ruskega proizvajalca (ZiL), ki pa so jih v zadnjih dveh desetletjih in pol zamenjevali Mercedesovi avtomobili razreda S (W140, W220, W221).

Tehnične značilnosti »ruskega predsedniškega Rolls Royca« zaenkrat ostajajo skrivnost, a se po vsej verjetnosti ponaša z osemvaljnim agregatom pod motornim pokrovom, ki razvije 600 »konj«. Vozilo, ki je bilo narejeno s pomočjo podjetij Porsche Engineering in Bosch, pa se lahko obenem pohvali tudi z najvišjo možno zaščito potnikov pred potencialnimi nevarnostmi.

V prihodnje naj bi podjetje, ki je skrbelo za razvoj predsedniške limuzine, pod blagovno znamko Aurus predstavilo še druge modele, med katerimi bo moč najti tudi športno uporabnega križanca, limuzino ter enoprostorca.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Motor Talk.)

* zver (angl.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Kia Niro prvič v Parizu
Motorji z bati – ostajajo!