Novice

Električni Kia Niro prvič v Parizu

Kia je razkrila električno različico modela Niro za korejski trg, medtem ko lahko natančnejše informacije in morebitne posebnosti evropske izpeljanke pričakujemo pred napovedano premiero na pariškem avtomobilskem salonu.

Prizorišče razkritja Nira EV je bila mednarodna razstava električnih vozil v korejskem mestu Jeju, za evropsko premiero pa bo potrebno počakati do oktobra, ko je na sporedu avtomobilski salon v Parizu.

Za videz električnega Nira so poskrbeli v znamkinih oblikovalskih centrih v Kaliforniji in Namyangu, zanj pa zatrjujejo, da združuje prijetno vozno izkušnjo z atraktivnim oblikovanjem in funkcionalnostjo v podobi kompaktnega športnega terenca. Navdih za produkcijski model so seveda črpali iz koncepta Niro EV, ki so ga prvič predstavili januarja na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu; najbolj opazne oblikovne poteze so zajete v izraziti maski, nekoliko futurističnih odprtinah za zajem zraka in dnevnih lučeh LED v obliki puščice.

Pogonski sklop Nira EV naj bi predstavljal novo generacijo elementov, v prvi najavi pa so pri Kii posebej izpostavili le litij-polimerni baterijski komplet kapacitete 64 kWh, s katerim naj bi Niro prevozil do 450 kilometrov z enim polnjenjem, medtem ko bo v ponudbi, enako kot pri električni Hyundai Koni, še alternativna baterija kapacitete 39,2 kWh za okvirno 300-kilometrski doseg.

V Koreji bo električni Niro v prodaji že v drugi polovici leta, kasneje pa ga bodo postopoma uvedli še na druge trge.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Neumann verjame v avtomobilsko električno prihodnost
Ruski predsednik z novo limuzino