Novice

Samodejno izogibanje oviram na ravni najboljših voznikov

Skupina Renault je objavila, da je njihova enota Renault Open Innovation Lab v Silicijevi dolini razvila sistem avtonomnega nadzora, ki obvlada posebno zahtevne situacije v vožnji. Kot prvi na svetu naj bi bili sposobni dokazati, da je njihovo samodejno izogibanje oviram enako učinkovito, kot če bi se ga lotili poklicni preskusni vozniki.

Skupina Renault namerava do leta 2022 predstaviti več kot 15 modelov Renault z različnimi stopnjami zmožnosti za avtonomno vožnjo. Eden od pomembnih korakov na poti do cilja je tudi dosežek Renault Open Innovation Lab, ki je pri svojem delu osredotočen na izboljšave s področja varnosti ter razvoj tehnologij za avtonomno vožnjo.

Podlaga za razvoj naprednih avtonomnih funkcij je raziskovalno delo laboratorija Dynamic Design Lab na univerzi Stanford, ki ga vodi profesor Chris Gerdes, nekdanji glavni vodja za inovacije na ameriškem ministrstvu za transport.

Predstavljene sposobnosti samodejnega izogibanja oviram naj bi pri Renaultu preizkusili v konkurenci s poklicnimi preskusnimi vozniki ter dopolnjujejo znamkin razvoj asistenčnih sistemov. Po zagotovilih znamke gre za pomemben korak naprej k uvedbi avtonomne vožnje za izboljšanje prometne varnosti, saj nameravajo kot ena prvih znamk tehnologijo “Mind off” ponuditi širokemu krogu kupcev v množičnih modelih ter uvesti avtoparke robotiziranih vozil.

Simon Hougard, direktor enote Renault Open Innovation Lab v Silicijevi dolini, je ob objavi dosežka izjavil: “V Skupini Renault smo osredotočeni na to, da ostajamo vodilni v inovacijah na področju izdelkov, tehnologij in oblikovanja. Naša inovacijska prizadevanja so usmerjena predvsem na razvoj tehnologij za avtonomno vožnjo, ki jim kupci lahko zaupajo, da bodo poskrbeli za varnejšo in bolj udobno vožnjo.”

Avtomobilizem.com (Vir, foto in video: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Samodejno izogibanje oviram na ravni najboljših voznikov"


xxl
6 leta 5 meseci nazaj

Več kot četrta stopnja niti ni potrebna, tako, da bi volan vedno ostal del vozila.

 
Strategija pogonskih sklopov skupine Hyundai-Kia
Evropska komisija za 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 do 2030