Novice

Samsung je novi lastnik Harmana

Samsung Electronics si z nakupom Harman International Industries krepi prisotnost na hitro rastočem tržišču tehnologij povezljivosti v avtomobilski industriji.

Samsung se je dogovoril za nakup delnic Harman International Industries po ceni 112 ameriških dolarjev za delnico, skupna vrednost posla pa naj bi znašala približno osem milijard ameriških dolarjev.

S Harmanovimi avdio sistemi in sistemi povezljivosti je po navedbah proizvajalca opremljenih več kot 30 milijonov vozil, po njih pa naj bi vladalo veliko povpraševanje, zato so imeli v letošnjem juniju za kar 24 milijard naročil.

Za Samsung je nakup Harmana še ena od strateških investicij, s katerimi povečuje svojo prisotnost v avtomobilski industriji.

Harmanovi proizvodi naj bi bili po pričakovanjih v prihodnje opremljeni s Samsungovimi tehnologijami zaslonov, varnostnimi rešitvami in bi uporabljali omrežje 5G. Po drugi strani naj bi bili Samsungovi izdelki deležni prednosti Harmanovega strokovnega znanja na avdio področju, saj ima v svojem lastništvu zveneča imena kot so JBL, Harman Kardon in Revel ter licence za Bowers & Wilkins in Bang & Olufsen v avtomobilski industriji.

Young Sohn, predsednik in glavni strateg Samsung Electronics, je v povezavi z nakupom izjavil: “Vozilo prihodnosti bodo preoblikovale pametne tehnologije in povezljivost v enaki meri, kot so se telefoni z enostavnimi funkcijami klicev v zadnjem desetletju spremenili v prefinjene pametne naprave.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Harman. Foto: Harman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi električni Jaguar bo na cestah že leta 2018
Nova generacija Mazdine prodajne uspešnice