Novice

Se nam obeta Hyundai i20 N?

Govorice, da naj bi Hyundai delal na širitvi družine N, so vse glasnejše. Večjim i30 N, i30 Fastback N in Velosterju N naj bi se po zadnjih govoricah namreč pridružil tudi manjši i20 N.

Kot prvi iščejo svoje mesto med Golfi GTI, Megani R.S. in podobnimi, bo manjši brat iskal svoje mesto med Fiestami ST, Poli GTI in podobnimi.

Prvotni namen Korejcev naj bi bil, da bi nabritega malčka spravili »na svet« že leta 2018, a so to namero kasneje zamaknili na kasnejši datum zaradi agresivne promocije in lansiranja številnih električnih modelov v zadnjem času. Zadnji namigi pravijo, da naj bi mali N ugledal luč serijskega sveta leta 2020.

Takrat bi s poudarjeno športnim izgledom, drugače nastavljenim podvozjem (vključujoč čvrstejše vzmetenje in večja nižjepresečna kolesa) pripravljen na višjo raven dinamike v vožnji. Hyundai i20 N pa seveda ne bo samo na videz športen, ampak bo tudi ustrezno motoriziran.

Osnovo zanjo bo nudil znani 1,6-litrski štirivaljni T-GDi, ki bo manjšemu in lažjemu modelu primerno manj navit kot v večjih bratih N. Glede na omenjeno konkurenco je najverjetneje, da bo ponujal v uporabo okroglih 200 KM, menjalnika pa bosta bodisi ročni šeststopenjski ali dvosklopkovni DCT.

Hyundai i20 N pa naj ne bi bil edini naostreni Hyundai, ki ga nameravajo Korejci potisniti na trg v prihodnjih mesecih. Kmalu za njim naj bi namreč v drugi polovici leta 2020 tudi terenski Tuscon dobil svojo okvirno 300-»konjsko« različico N, ki pa bo za razliko od ostalih Hyundaijev N opremljena tudi s štirikolesnim pogonom. No, le Hyundai ve, kaj vse od teh ugibanj se bo dejansko uresničilo. Iz tega razloga nam drugega kot čakati pač ne ostane. Glede na očitno lakoto trga, ko gre za poudarjeno zmogljive različice »običajnih« modelov, pa verjamemo, da je na teh govoricah vsaj nekaj resnice.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bentayga Speed je najhitrejši SUV na svetu
V Ženevi tudi koncept Volkswagna T-Roca R