Novice

V Ženevi tudi koncept Volkswagna T-Roca R

Nemci v tem trenutku sicer pravijo, da bodo v Ženevo pripeljali koncept težko pričakovanega T-Roca R, a bo njegova podoba v resnici že zelo blizu videzu končnega serijskega izdelka.

Nekako smo pričakovali, da bo Volkswagen letošnjo Ženevo izkoristil za predstavitev najmočnejšega T-Roca, zdaj so pa to s priloženo skico skico potrdili tudi sami Nemci. Skica avta prikazuje mišičasto podobo s številnimi ostrimi potezami, poudarjenimi koloteki, prednji odbijač s pripadajočimi velikimi odprtinami za vstop hladilnega zraka in ogromna nizkopresečna kolesa.

Po vzoru tehnično sorodnega Audija SQ2 pričakujemo, da bo tudi T-Roc R gnal dvolitrski turbobencinar EA888 s 300 konjskimi močmi, ki bo skozi DSG menjalnik gnal vsa štiri kolesa.

T-Roc R naj bi po besedah Volkswagna predstavljal bolj uporabno alternativo Golfu R, hkrati pa naj bi samozavestno združeval vsesplošno suverenost cestnega terenca s športnimi voznimi lastnostmi dinamične srednje velike kombilimuzine.

Ne bo pa T-Roc R zadnji T-Roc, ki ga bo Volkswagen ponudil trgu. Nekaj mesecev nazaj so namreč že potrdil prihod T-Roca kabriolet, s katerim bodo poskušali obuditi navdušenje trga nad srednje velikimi kabrioleti. Že zdaj pa je jasno, da je Nemcem s T-Rocom uspela še ena velika prodajna uspešnica. Od njegove predstavitve novembra 2017 naj bi namreč do danes prodali že preko 200.000 enot širom sveta, nič pa ne kaže, da bi navdušenje trga nad njim kaj uplahnilo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "V Ženevi tudi koncept Volkswagna T-Roca R"


xxl
5 leta 2 meseci nazaj

Hm, očitno je še prezgodaj za množična razočaranja.

 
Se nam obeta Hyundai i20 N?
Bo Alfieri nov paradni konj italijanske znamke Maserati?