Novice

Še zmogljivejši Toyotin GR Yaris Morizo

Posebna izvedba zmogljivega Toyotinega Yarisa naj bi ob nižji masi in z močnejšim motorjem ponujala še več športnih užitkov.

Kot je znano, športno izvedenko GR Yaris poganja 1,6-litrski turbinsko podprt motor s 192 kW (261 KM) in 300 Nm navora, napovedani različici GR Yaris Morizo pa naj bi namenili zmogljivejšo različico tega motorja. Bencinski trivaljnik z 223 kW (304 KM) moči in 370 Nm navora, ki sicer poganja GR Corollo, bo povezan z enakim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom s kratkimi prestavnimi razmerji.

Novi GR Yaris Morizo bo zmogljivejši tudi zaradi nižje mase – poleg različnih modifikacij naj bi odstranili zadnje sedeže, a ohranjajo klimatsko napravo in zvočniški sistem. Pospešek iz mirovanja do 100 km/h naj bi izboljšali za približno 0,5 s v primerjavi z modelom GR Yaris, ki za to potrebuje 5,5 s. Končni rezultat naj bi bil med drugim odvisen tudi od uspešnosti inženirjev pri zmanjšanju mase avtomobila.

Po besedah glavnega inženirja oddelka Gazoo Racing, Naoyukija Sakamota posebna izvedenka Toyote GR Yaris ne bo imela možnosti izbire načinov vožnje za hitrejše speljevanje ali drsenje, saj želijo z optimalnimi nastavitvami ohraniti voznikov neposreden nadzor nad avtomobilom. Toyota GR Yaris Morizo, ki je poimenovana po dirkaškem nadimku prvega moža Toyote, naj bi bila po trenutno znanih informacijah na voljo tudi evropskim kupcem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops.   Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Še zmogljivejši Toyotin GR Yaris Morizo"


pskoda
1 leto 7 meseci nazaj

Slabi pospeški za 300hp in tako majhen posledično lahak avto.
Motor bi moral imeti 4 cilindre bi bilo bolje za to prostornino

 
Prelomni Ferrari Purosangue
Svetovna premiera novega Mustanga v Detroitu