Novice

Seat je osvežil paleto za novo modelno leto

Španci so pripravili bolj ali manj obsežne nadgradnje za vse svoje modele, od najmanjšega Mii do največje Alhambre.

Arona, najmanjši SUV v Seatovi paleti, bo po novem dobavljiv z rdečim karoserijskim lakom Pure, kar je, mimogrede tudi odtenek, v katerega je moč po novem odeti še Ibizo. Večja Ateca je dobila nadgrajeni večopravilni sistem z osempalčnim zaslonom (namesto starega 6,5-palčnega). V kombinaciji z višjimi stopnjami opreme sta primaknjena še dva USB priključka, z njimi pa ponujajo tudi možnost doplačila za prilagodljivo podvozje DCC (Dynamic Chassis Control). S tem dodatki za Ateco še niso izčrpani. Za prtljažnik so namreč predvideli enofazno 220-voltno šuko vtičnico, dodali novo črno bravo karoserije Crystal in paket črnine (Black Pack) za izpeljanko FR, ki v elegantno črno odene okvirje šip, pokrove zunanjih ogledal ter strešna vodila.

Tarracovi nadgradnji sta že omenjeni dodatek 220-voltne vtičnice v prtljažniku in doplačljivi pomočnik za vleko prikolice. Največja, a tudi najbolj utrujena Alhambra, je z novim modelnim letom ravno tako dobila novo večopravilno enoto s 6,5-palčnim zaslonom, sistem opozarjanja na vozila v mrtvem kotu in sistem prepoznavanja prometnh znakov. Zunanjost Alhambre je moč po novem oddeti tudi v srebrno barvo Reflex.

V paleto barv Seatovega najbolje prodajanega modela Leon so primaknili mat črno barvo Sport, ki ji pripadajo še v črnino oddeta maska motorja, pokrovi zunanjih ogledal, 18-palčna kolesa, v kabini pa še sedeži odeti v črno alkantaro ter v enak odtenek odet strop avta. Kot Arona in Ibiza tudi Leonovi kupci izberejo rdečo barvo Pure, v kombinaciji z izpeljankami FR pa tudi sivo Dynamic.

Povsem na spodnjem delu ponudbe se nahaja mali Mii. Kot smo že poročali, bo ta z novim modelnim letom postal samo še izključno električno gnan, saj pri njem dokončno umikajo iz ponudbe vse tradicionalne motorje z notranjim zgorevanjem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Reinkarnacija Volkswagnove ikone
Cooper SE je prvi električni Mini