Novice

Seat je prenovil Ibizo in Arono

Seat je preko spleta razkril najnovejše posodobitve, ki sta jih bila v sklopu prenove deležna modela Ibiza in Arona.

Zunanjost obeh malih modelov španskega proizvajalca je bila deležna manjših popravkov. Ibiza ima po novem serijske prednje in zadnje luči v tehniki LED, ob dveh novih karoserijskih barvah je na voljo še nekaj novo oblikovanih platišč, na zadku pa ima model kaligrafski izpis imena. Tudi Arona ima enako oblikovan zapis modela na zadku, prednje in zadnje luči v tehniki LED so del serijske opreme, ob novih platiščih so v ponudbi tri dodatne barve karoserije in strehe, na zadku sta spremenjena spojler in difuzor, prednjemu delu vozila pa so namenili nekaj popravkov, s katerimi naj bi deloval bolj robustno (nova maska, prednji odbijač in drugačni meglenki).

Notranjost Ibize razkriva nekoliko večji sredinski zaslon (8,25- ali 9,2-palčni), ki je nameščen nekoliko višje in bližje vozniku za izboljšano ergonomijo.  Paketoma FR Sport in Xcellence so dodali 10,25-palčni zaslon merilnikov, vsi modeli pa naj bi bili opremljeni z multifunkcijskim volanskim obročem v usnju napa. Odprtine zračnikov so po novem osvetljene, trak ambientalne osvetlitve pa se nahaja tudi na vratih. Armaturna plošča je izdelana iz na dotik mehkejših materialov. Funkcija preslikave pametnih telefonov je vključena v vse pakete, hkrati pa se infozabavni sistem odziva na glasovne ukaze, aktivirane s “Hola Hola”. Nabor asistenčnih sistemov je posodobljen z najnovejšimi tehničnimi rešitvami ter je sposoben delno avtomatizirane vožnje. Praktično identična je prevetritev notranjosti in sodobnih tehnologij tudi pri Aroni,

Ponudba motorjev Ibize zajema bencinske litrske agregate v treh izvedbah moči, od katerih sta šibkejši na voljo s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, močnejša pa nudi izbiro med ročnim šeststopenjskim ali sedemstopenjskim menjalnikom DSG. Arono si je mogoče omisliti z enim od štirih bencinskih litrskih oz. 1,5-litrskih agregatov, kjer vstopna ponuja kombinacijo s petstopenjskim ročnim menjalnikom, pri močnejših pa je na voljo izbira med ročnim šeststopenjskim ali sedemstopenjskim menjalnikom DSG.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Kodiaq osvežen za prihodnost
Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron sta Audijeva električna križanca kompaktnega razreda