Novice

Seat obuja španskega Fička

Avtomobilski salon v Barceloni se v Evropi ne uvršča med najbolj pomembne avtomobilske dogodke, toda Seat posveča veliko pozornosti domačemu trgu, zato bo tam poleg nove Atece FR predstavili še koncept 600 BMS. Seat ga posveča okrogli obletnici svojega legendarnega modela.

Poleg težko pričakovane športno naravnane Atece FR in razbijaškega Leona Cupra 300 bo španski proizvajalec vozil predstavil še študijo Seat 600 BMS. Zaenkrat so pri Seatu še zelo skrivnostni, saj so pokazali le zgornjo fotografijo, a je videti, da se bo koncept močno opiral na legendarni model Seat 600. Pri nas je bil poznan kot Fičko, ki so ga pod Fiatovo licenco izdelovali v Kragujevcu. Seat ga je, prav tako pod Fiatovo licenco, izdeloval med leti 1957 in 1973.

Novodobna reinkarnacija sloni na različici 600D, zato ima, tako kot izvirnik, nameščena sprednja samomorilska vrata in platneno streho. Pozabili niso niti na prepoznavno sivo barvo zunanjosti in oranžne dodatke v potniški kabini.

Zakaj se Seat spominja svoje legende? Letos Seat 600 praznuje 60 let in Španci bi se očitno radi poklonili svoji legendi, ki je v tem obdobju pomagala oblikovati znamko.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Seat obuja španskega Fička"


Lignage
7 leta 5 dni nazaj

Španski SEAT 600 je bil povsem identičen našemu Fičku. Tisto z dodatnim parom vrat je bil SEAT 800.

Firediver
7 leta 6 dni nazaj

Po sliki sodeč so ga obudili dobesedno brez večjih sprememb glede na verzijo iz 60-ih let..

 
Minijev strešni šotor
Peugeot 3008 je najnovejši član avtonomne taksi družine nuTonomy