Novice

Seat Leon Cupra z več moči in štirikolesnim pogonom

Govorice so se izkazale za resnične, prenovljeni Leon Cupra je dobil dodatnih 7 kilovatov in ima zdaj skupnih 220 kilovatov (300 KM) moči. Še bolj bodo veseli ljubitelji karavanov, ki bodo ob nakupu Leona ST Cupra dobili še štirikolesni pogon in dvosklopkovni samodejni menjalnik.

Dobrih novic še ni konec. Seatovi inženirji so iz dvolitrskega prisilno polnjenega agregata TSI izvlekli 380 njutnmetrov navora, kar je za  30 njutnmetrov več kot pri predhodniku. Vozniku bo na voljo vse od 1.800 do 5.500 vrtljajev.

Prenovljeni Leon Cupra in Leon ST Cupra sta pridobila še vrsto izboljšanih varnostnih sistemov. Mednje sodijo sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, sistem za prepoznavo pešcev, sistem za pomoč v prometnih zamaških in prilagodljivi tempomat. Na seznamu novosti sta še električna parkirna zavora in brezstični odklep in prižig avtomobila. Za boljše vozne lastnosti skrbijo prenovljeni sistem prilagodljivega vzmetenja DCC, opcijska elektronska zapora diferenciala in izboljšano progresivno krmiljenje.

Potniško kabino nadgrajuje ambientalna osvetlitev LED, ki jo lahko nadzorujemo z uporabo večje, 8-palčne večopravilne enote. Za dosego prečiščenega videza so zmanjšali število stikal. Zunanji videz ostaja v grobem enak, Seat je praktično le ojačal že tako dinamičen videz s 40 milimetrov širšo masko hladilnika, ostrejšimi linijami in drugačnimi žarometi v tehniki LED.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Seat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupina Volkswagen pričenja s ponudbo storitev mobilnosti
Bitka konjev pri najprestižnejših znamkah