Novice

Seat želi odvzeti prestol Nissan Jukeu

Seat verjame, da bi lahko postal prvi proizvajalec vozil znotraj skupine, ki bi pripravil majhnega športnega terenca ter s tem, kot edini, resno ogrozil kompaktnega Nissan Juka.

Španski proizvajalec vozil je že pričel z razvojem športnega terenca, ki se bo postavil po robu modelu Nissan Qashqai in bo iz proizvodnje prišel prihodnje leto. Pokazali so tudi koncept 20V20, ki bo največji športni terenec v ponudbi in bo zasedal sam vrh ponudbe.

”Vrstni red je jasen. Številka ena je srednje velik športni terenec, številka dve je manjši SUV, ker je prišlo do sprememb pri željah kupcev. Številka tri je naša vizija 20V20, vendar vse prihaja v fazah,” je dejal Jürgen Stackmann.

Seat je manjšega športnega terenca, ki bi slonel na majhni Ibizi, že predstavil potencialnim kupcem, izvršni predsednik znamke, Jürgen Stackmann pa je povedal, da bi lahko z njim prehiteli Audi z modelom Q1 in Volkswagen z modelom Taigun.

”Nihče nam ni rekel, da ne smemo biti prvi, ki bi pripeljali majhnega kompaktnega terenca v salone. Naše vozilo je mnogo boljše, kot smo ga pokazali nekaj ljudem lansko leto. Imamo idejo, kdaj bi pripeljali to vozilo, vendar ga bomo uradno naznanili, ko bo vse zaključeno in bo poslovni model dovolj močan.”

Stackmann je še izjavil, da koncept 20V20 zaenkrat ni uradno potrjen za proizvodnjo: ”Lahko ga izdelamo zdaj – v rokah imamo vse za izdelavo – a mora biti znamka dovolj močna za izdelavo ter prodajo v številu enot in prihodkih, ki zadoščajo za dober poslovni načrt. Z večjim vozilom še nismo na tej točki,” je še dodal Stackmann.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Seat želi odvzeti prestol Nissan Jukeu"


yashica
8 leta 10 meseci nazaj

V prvem četrtletju je bilo med malimi crossover-ji, segmenta B, prodanih največ Capturjev.
Nissan je z Jukom na petem mestu, pred njim se vrstijo: Dacia Duster, Peugeot 2008, Opel mokka in, kot rečeno, na vrhu Renault Captur. Pod Nissanom sta (trenutno) novinca Jeep Renegade in Fiat 500X. Pri Seatu lahko naredijo malčka, da bi se pa ob širni konkurenci povzpel na prestol, so pa po mojem mnenju bolj mokre sanje, sploh sedaj, ko je v igri še novinka – Mazda CX-3.

benf1
8 leta 10 meseci nazaj

Misllim, da Juke ni več na prestolu… Že lani ga je spodrinil Renault Captur, pa verjetno tudi Pug 2008

 
Se PSA poslavlja od hidropnevmatskega vzmetenja?
Preizkusite brezplačen električen taksi Renault v Ljubljani