Novice

Serijski BMW iNext prihaja leta 2021

Harald Krüger, vodja upravnega odbora BMW, je izkoristil letno skupščino delničarjev za napoved proizvodnega modela iNext.

Zaenkrat so Nemci postregli samo z zelo grobo in ohlapno skico bočne linije avta, a je gospod Krüger ob njej povedal, da bodo še letos predstavili pravi koncept oziroma njegovo oblikovno študijo.

Stranska linija deluje sila podobno tisti s konceptnega BMWi Vision Dynamics, ki so ga predstavili v Frankfurtu lansko leto. Upoštevajoč vsesplošen trend naraščajočega navdušenja nad terenci je zelo verjetno, da bo tudi serijski iNext neka različica terenca primerljive velikost, kot je današnji X5. Ne bo pa to edini model, osnovan na modularni platformi CLAR. BMW je namreč že pred časom napovedal, da bodo do leta 2025 predstavili skupno ducat električnih BMW-jev, od katerih bo večina zasnovana na tehnični osnovi iNexta.

V sporočilu so še zagotovili, da bo iNext prvi njihov model, v katerem bodo združene vse najsodobnejše tehnike iz avtomobilov naše prihodnosti. To jasno pomeni, da bo avtomobil električno gnan (iz baterije), da bo zagotavljal popolno povezanost z zunanjim svetom ter bo opremljen s tehniko avtonomne vožnje. Ali bo ta na 3. ali 4. ravni sicer ni jasno, zagotovo pa še ne bo izpolnjevala zahtev najvišje stopnje avtonomnosti.

Zaupali so nam še, da bodo serijski iNext izdelovali v njihovem obratu v Dingolfingu, kraju blizu domačega Münchna, začetek proizvodnje pa je določen za 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority Foto: BMW)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo S60 brez dizelskega agregata v ponudbi
Varnejši na cesti po letu 2021?