Novice

Volvo S60 brez dizelskega agregata v ponudbi

Po februarski napovedi Volva, da najkasneje 2019 nehajo z investiranjem v razvoj bencinskih motorjev, so naredili naslednji korak. Novi S60 ne bo več ponujal opcije dizelske motorizacije.

Zadnje mesece doživlja dizelski motor zelo turbulentno obdobje. Praktično na tedenski ravni skačemo od ene skrajnosti, ki napovedujejo dizlom zelo svetlo prihodnost, do druge, ki kaže trend upadanja tržnega deleža dizelsko gnanih avtomobilov na evropskem trgu. Po februarski napovedi Švedov, da bodo nehali vlagati v razvoj novih bencinskih motorjev , so pri Volvu sporočili, da bo popolnoma novi S60 na voljo samo še z bencinskim, hibridnim ali priključno hibridnim pogonom.

Ob Volvovem vse glasnejšem napovedovanju usmerjenosti v elektrifikacijo ta novica po eni strani ni šokantna. Po drugi strani pa vseeno je. Navsezadnje Volvo še vedno konkreten delež prometa ustvarja v  Evropi. V višjem cenovnem premium segmentu, kamor Švedi s svojimi izdelki nenazadnje silijo, pa dizli s tržnim deležem zaenkrat še vedno ostajajo kar dobro zastopani.

Ni kaj, priznati jim je treba pogum in izpolnjevanje zastavljenih ciljev. Nekaj let nazaj smo komentirali, da si kopljejo jamo z napovedjo, da Volvi v kratkem ne bodo na voljo z več kot štirivaljnimi motorji. In res, vsi aktualni Volvi se še naprej prodajajo, navkljub samo štirivaljnim »mlinčkom« v nosu, kot tople žemljice. Posledično nekako ne verjamemo, da bi se jim zaradi najnovejše najave pisala negotova prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volvo S60 brez dizelskega agregata v ponudbi"


xxl
5 leta 11 meseci nazaj

V bistvu ima Volvo prav. Kaj če ti dizel v pregrešno dragem avtu? Če imaš denar za njega, imaš tudi za bencin.

RedBaron
5 leta 11 meseci nazaj

Naceloma se strinjam, vendar obstaja nek % takih, ki se zapufajo do amena – za novega seveda. Na take pa niso mislili z nekim 1.6 110 KM dizlom in porabo 5.3 ?

 
Starejši je avto, bolj je nevaren
Serijski BMW iNext prihaja leta 2021