Novice

Škoda bo od 2020 naprej v Indiji izdelovala mali terenec

Čehi bodo v svoje poslovanje v Indiji vložili milijardo evrov s končnim ciljem povečati tržni delež na tem izredno rastočem svetovnem trgu.


Kaže, da je Volkswagen postavil Škodo za tisto znamko v svojem naboru, ki bo na vzhajajočih trgih poskrbela za množično proizvodnjo cenovno dostopnejših modelov. V sklopu milijardne investicije v Indiji nameravajo namreč razširiti proizvodno kapaciteto njihove obstoječe lokacije v Aurangabadu v zahodni Indiji, kjer vzpostavljajo tudi inženirski center. Njegova naloga bo tudi po tej plati okrepiti navzočnost Škode v tem delu sveta in skrbeti za razvoj modelov, namenjenih prvenstveno lokalnemu trgu.

Celotna zgodba je povezana z odločitvijo Volkswagna, da zmanjša neposreden vpliv pri razvoju za posamezne neevropske modele z decentralizacijo razvojnih aktivnosti po posameznih področjih. S tem so zavestno predali več odgovornosti in pristojnosti pri snovanju vozil lokalnim razvojnim oddelkom, pri čemer je Škoda pod svoje okrilje prevzela indijski in ruski trg.

Glede na cilj, da steče proizvodnja modela, prilagojenega lokalnim specifikam indijskega trga, že leta 2020, je njegov razvoj jasno že v polnem teku. Šlo bo za mali cestni terenec, ki bo osnovan na tehnični osnovi platforme MQB-A0, pri čemer bo celoten paket že upošteval za leto 2020 napovedano zaostritev indijskih emisijskih in varnostnih standardov. Približno 90 odstotkov v Indiji proizvedenih Škod naj bi bilo izdelanih na lokalnem trgu, pri tem pa preučujejo tudi možnost, da bi vozila iz Indije prodajali na drugih trgih širom sveta, pri čemer govorijo celo o razvitih trgih. To je nekaj podobnega, kar zelo uspešno počne Renault z Dacio in je dokaj neuspešno počel Nissan s prejšnjo generacijo Micre.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Leafove baterije napajajo nizozemski stadion
Evropska premiera Teslinega Modela 3 v Goodwoodu