Novice

Škoda bo v Parizu predstavila koncept Vision RS

Študija Vision RS naj bi prikazala nove oblikovalske smernice prihodnjega modela kompaktnega razreda in športnih modelov z oznako RS.

Na podlagi računalniško generiranih slik, ki so nam jih posredovali s strani češkega proizvajalca iz Mlade Boleslav, se zdi, da bo prihodnost znamke še bolj dramatična v smislu videza in vozniške izkušnje. Koncept naj bi nakazoval prihodnje serijsko vozilo kompaktnega razreda, kar pomeni, da naj bi šlo za bodočnost Rapida ali Octavie. Glede na to, da so si za študijo izbrali kombilimuzinsko obliko, pa zgodba bolj vleče v smer Rapida, kar do določene mere potrjujejo tudi zunanje dimenzije.


Koncept Škoda Vision RS je dolg 4.356 mm, širok 1.810 mm in visok 1.431 mm; medosna razdalja znaša 2.650 mm.


Druga plast oblikovalske vizije se nanaša na tradicijo znamke v motošportu, kjer so v sporočilu za javnost med drugim zapisali: “Vidi se, da se spogleduje z dirkalnimi modeli in da nakazuje, v katero smer bo šlo oblikovanje prihodnjih športnih modelov z oznako RS, pri čemer se navezuje na 117-letno avtomobilistično tradicijo znamke Škoda. Po vsem svetu znana kratica RS, ki so jo prvič uporabili leta 1974 pri športnih rally modelih 180 RS in 200 RS, zaslovela pa je z uspešnim modelom 130 RS, od leta 2000 označuje vrhunske športne modele različnih Škodinih serij.”

Zunanje dimenzije in oblikovalski sliki sta trenutno pravzaprav edini konkretni informaciji, seveda pa bo precej več znano pred in v času avtomobilskega salona v Parizu v začetku oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir, slike, video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW serije 8 Cabrio se postavi na ogled
Dyson misli resno z elektro mobilnostjo