Novice

BMW serije 8 Cabrio se postavi na ogled

Bavarci pripravljajo teren za predstavitev naslednjega člana družine serije 8. Kupeju bo sledila različica zgoraj brez.

Naj spomnimo, da bo BMW (kot je to naredil s predhodnico, serijo 6) tudi serijo 8 ponudil v skupno treh izpeljankah. Po razkritju kupeja je zdaj očitno na vrsti kabriolet, saj so javnosti posredovali uradne fotografije deloma zamaskiranega prototipa, ki se je za potrebe zaključnih testiranj »potepal« po Dolini smrti. Na koncu bo sledil še štirivratni GranCoupe, ki bo, če gre sklepati po prodaji serije 6 GranCoupe, najbrž predstavljal glavnino prodaje tudi pri novincu.

Razen priloženih fotografij BMW ni povedal nič bistveno novega o kabrioletu. Zato nam ne preostane drugega, kot da sklepamo, da bo zanj držal tehnični opis kupeja. To pomeni ob začetku prodaje dve motorizaciji, bencinski M850i in dizelski 840d, štirikolesni pogon, samodejni osemstopenjski menjalnik in cela četica voznih asistentov ter elektronike, ki bo bdela nad varnostjo ter dobrim počutjem potnikov.

Kar je možno iz priloženih fotografij razbrati novega, je to, da se je poslovila samosvoja rešitev zložljive strehe z od strehe ločenim zadnjim steklom. Slednje je pri seriji 6 kabrio možno odpirati ločeno od strehe s čimer je bila omogočena dodatna možnost zračenja avta tudi pri nameščeni strehi. Pri seriji 8 kabrio je steklo, kot razkriva fotografija avta z nameščeno streho od zadaj, ponovno vdelana v platno in zato ne ponuja enakih možnosti zračenja kot predhodnica.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin pripravlja prvo javno ponudbo delnic
Škoda bo v Parizu predstavila koncept Vision RS