Novice

Škoda Karoq Scout za več terenskih užitkov

Pri Škodi so se odločili povečati družino terensko bolj zmogljive serije Scout. Po Octavii Scout in Kodiaqu Scout so predstavili najnovejšega člana, ki nadgrajuje model Karoq.

Nova Škoda Karoq Scout bo zdaj lažje upravičila sloves športnega križanca, saj je osnovna verzija modela Karoq primernejša vožnji po urejenih cestah kot izven njih. Izvedbi Scout je serijsko primaknjen štirikolesni pogon, vožnji po manj urejenih podlagah pa bo prilagojeno tudi podvozje. Pred morebitnimi posledicami terenske vožnje bo zaščiten z plastičnimi obrobami. Tako bodo, podobno kot pri ostalih modelih družine Scout, z zaščitno plastiko poleg odbijačev prekriti tudi spodnji robovi blatnikov in vrat, primaknili pa so še dodatno zaščito podvozja z aluminijastima ploščama spredaj in zadaj.

Da ne gre za običajno verzijo Karoqa, bo razvidno še iz zatemnjenih zadnjih stekel, napisov Scout na sprednjih blatnikih ter serijskih 18-palčnih platišč Braga (19-palčna platišča bodo na voljo za doplačilo).

V notranjosti so se odločili za črno-rjavo kombinacijo in usnjeno oblazinjenje s šivi v kontrastnih barvah. Sestavni del voznikovega okolja bodo prilagodljivi digitalni merilniki (Virtual Cockpit), preko katerih bo možno izbrati prednastavljeni način vožnje, dostop do interneta pa bo omogočala brezžična dostopna točka z vgrajenim modulom LTE.

Motorno paleto bodo sestavljali dva dizelska motorja s prostornino dveh litrov in en bencinski motor. Bencinski 1,5-litrski TSI (110KW – 150KM) in močnejši dizelski 2.0 TDI (140KW – 190KM) bosta serijsko povezana z 7-stopenjskim dvosklopkovnim menjalnikom DSG, medtem ko bo pri šibkejšem dizlu (110KW – 150KM) serijsko na razpolago 6-stopenjski ročni menjalnik (DSG za doplačilo).

Novo Škodo Karoq Scout bomo lahko prvič videli v živo oktobra letos na avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops, Motor1. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Se bliža konec Fordovim enoprostorcem na evropskih tleh?
Seat Arona in Ibiza z digitalnim sklopom merilnikov