Novice

Seat Arona in Ibiza z digitalnim sklopom merilnikov

Ker seveda tudi pri Seatu želijo vsem kupcem njihovih vozil ponuditi najboljšo vozniško izkušnjo, so se odločili, da bodo tudi v modela Arona in Ibiza vgrajevali digitalni kombinirani instrument, ki je že od januarja letos na voljo voznikom Leona in Atece.

Sestavni del digitalnega prikaza informacij pred voznikom je 10.25-palčni zaslon TFT z ločljivostjo 1280×480 točk, na katerem lahko z uporabo tipk na volanu enostavno izbiramo med tremi glavnimi načini prikaza informacij (klasični, digitalni in dinamični pogled).

Klasični pogled nam zagotavlja dobro znane analogne funkcije, kot sta merilnika hitrosti in števila vrtljajev, med njima pa je možen prikaz dodatnih podatkov (navigacijski napotki, podatki telefona, podatki o vožnji in informacije asistenčnih sistemov ter status vozila). Pri digitalnem pogledu je uporabljena največja ločljivost zaslona za prikaz podrobnih kartografskih informacij, kar vozniku olajša iskanje in upoštevanje navodil. Za lažjo orientacijo lahko zemljevid povečamo ali pomanjšamo, seveda pa ta pogled omogoča tudi prikaz vseh ostalih menijskih informacij, podobno kot pri klasičnem načinu. Dinamični pogled izboljšuje jasnost prikaza pomembnih informacij, kot so vodenje “zavoj za zavojem”, ponuja pa seveda tudi informacije asistenčnih sistemov ter prikaz ostalih pomembnih informacij.

Oba glavna pogleda, klasični in dinamični, je mogoče prilagoditi po meri, nastavitve pa se shranjujejo v uporabniških profilih. Dobro čitljivost v vseh svetlobnih razmerah zagotavljajo tipala za osvetljenost, ki glede na svetlobne pogoje v okolici prilagodijo svetlost prikazov na zaslonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Seat, Autoexpress. Foto: Seat, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Seat Arona in Ibiza z digitalnim sklopom merilnikov"


ggorenc
5 leta 8 meseci nazaj

Mislim, da je s cenami zaenkrat se malo vprasljivo.Ker tele matrike so malce drugace dizajnirane kot na monitorjih in televizorjih. Zdrzati morajo namrec delovno temperaturo med -30 in +80C kar predstavlja nekaj vecji strosek kot tiste za vgradnjo v domaco zabavno elektroniko.
za info danes sem imel znotraj avtomobila 71C. parkiran na soncu od jutra.

whitee
5 leta 8 meseci nazaj

Mi sta všeč stolpca za temparaturo in gorivo

RedBaron
5 leta 8 meseci nazaj

Verjetno je danes izdelava TFT zaslona celo cenejša in enostavnejša od mehanskih števcev…

Firediver
5 leta 8 meseci nazaj

Ne samo verjetno, ampak zelo zagotovo je tako!
Je pa na teh zaslonih postalo že čisto preveč informacij, ki jih spremljaš med vožnjo. Kmalu bodo uvedli še tekoče “pasice” (tako, kot je na borzah), da bo voznik zagotovo imel vse informacije na voljo – tudi takrat, ko se bo vanj preveč zagledal in končal v obcestnem jarku.

 
Škoda Karoq Scout za več terenskih užitkov
Lexus bo v Pariz pripeljal LC Yellow Edition