Novice

Škoda Kushaq bo križanec za zahtevnejše indijske kupce

Kushaq bo prvi serijski model v sklopu projekta India 2.0, za katerega je na indijski podcelini odgovorna družba Škoda Auto.

Zapis imena prihajajočega modela s črko K na začetku in črko Q na koncu je nadaljevanje Škodinega poimenovanja družine športno-terenskih avtomobilov (Kodiaq, Karoq in Kamiq), pri čemer beseda kushak izvira iz staroindijskega sanskrta in pomeni kralj ali vlada. Model naj bi po napovedih znamke združeval Škodine značilne odlike, markanten dizajn, maksimalno udobje in varnost ter izvrstno razmerje med ceno in kakovostjo, z željami zahtevnih indijskih kupcev.

Svetovna premiera modela Kushaq je napovedana za marec 2021. Z njim naj bi se za podjetje na indijski podcelini pričelo novo obdobje, saj je Škoda Auto v okviru projekta India 2.0 odgovorna za vse aktivnosti koncerna Volkswagen. Modelna ofenziva naj bi poleg Kushaqa zajemala še tri nove kompaktne modele znamk Škoda in Volkswagen na osnovi različice prečne modularne platforme MQB-A0-IN, ki so jo razvili za indijsko tržišče.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Foxcon bo sodeloval pri proizvodnji električnega križanca
V preteklem letu se je trg novih avtomobilov skrčil za dobro četrtino