Novice

Foxcon bo sodeloval pri proizvodnji električnega križanca

Podjetje, znano predvsem po proizvodnji mobilnih telefonov Apple, naj bi v sodelovanju s kitajskim podjetjem Byton pričelo s proizvodnjo električnega križanca.

Kitajsko zagonsko podjetje Byton in podjetje Foxconn, znano kot proizvajalec mobilnih telefonov Apple, naj bi v dogovoru s poslovno cono Nanjing (Nanjing Economic and Technological Development Zone) kmalu pričela s proizvodnjo električnega križanca Byton M-Byte. Predsednik uprave podjetja Foxconn Young Liu je po sklenjenem dogovoru poudaril, da bo partnerstvo s podjetjem Byton ključnega pomena za njihovo strategijo vstopa na področje električnih vozil.

Že preteklo leto so pri Foxconnu najavili možnost sodelovanja in ustanovitve skupnega podjetja s skupino Fiat Chrysler Automobiles, v sklopu katerega bi pričeli s proizvodnjo električnih avtomobilov ter skupaj razvijali tehnologijo povezanih vozil na Kitajskem. Kljub optimističnim napovedim pa, vse od najave preteklo leto, zaenkrat ni bilo objavljenih nobenih novih informacij v zvezi s tem.

Kitajsko zagonsko podjetje Byton je bilo septembra 2017 ustanovljeno s strani podjetja Future Mobility Corp, ki je delno v lasti avtomobilskih velikanov BMW in Nissan. Pod okriljem in s podporo kitajskega avtomobilskega proizvajalca FAW Group, ki je v državni lasti, ter enega večjih proizvajalcev baterij, podjetja CATL (Contemporary Amperex Technology Co Ltd), je Byton v pokrajini Nanjing postavil proizvodni obrat. Iz tamkajšnjih tekočih trakov je v prvi polovici preteklega leta prišla prva serija predprodukcijskih modelov, ki naj bi že prestali varnostne teste.

Foxconn je oktobra predstavil načrte, po katerih naj bi bile njihove komponente ali storitve do leta 2025 oziroma 2027 uporabljene vsaj v desetini električnih modelov na svetovni ravni. Svoj naskok na tržišče električnih vozil naj bi podprli tudi s številnimi vlaganji, saj naj bi, po poročanju Bloomberga, v podjetje Byton nameravali vložiti približno 200 milijonov ameriških dolarjev (166 milijonov evrov). Investicija naj bi potekala preko njihovega hčerinskega podjetja Hon Hai Precision, pri podjetju Byton pa zaenkrat zadeve še ne želijo komentirati.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Byton.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Italijanska vlada naklonjena morebitnim vlaganjem v Stellantis
Škoda Kushaq bo križanec za zahtevnejše indijske kupce