Novice

Škoda Kushaq se postopoma razkriva

Pri Škodi so razkrili prve skice prihajajočega malega športno uporabnega križanca Kushaq, ki pa ga vsaj zaenkrat namenjajo izključno indijskemu trgu. Svetovno premiero bo doživel naslednji mesec, znane pa so že nekatere podrobnosti.

Mali Škodin križanec zanimivega imena, ki izhaja iz staroindijskega sanskrta in pomeni kralj ali vlada, bo nastajal na koncernski platformi MQB-A0-IN, ki že v imenu izdaja, da bodo na njej osnovani zgolj modeli, namenjeni indijskemu trgu. Kushaq se bo sicer ponašal z enako medosno razdaljo kot model Kamiq (2.651 mm), pod motornim pokrovom pa bodo brneli koncernski 1,0- in 1,5-litrski agregati TSI. Za prenos moči bo v osnovi skrbel 6-stopenjski ročni menjalnik, opcijsko pa 6- ali 7-stopenjski DSG, medtem ko štirikolesnega pogona ne bo moč naročiti.

Prva skica »indijskega« Kushaqa sicer nakazuje podoben oblikovalski slog kot pri evropskem Kamiqu, a deluje malce bolj dinamično. Kakor pa smo že vajeni pri tovrstnih najavah prihajajočih modelov, bo serijska izvedba malega Škodinega križanca zagotovo izgledala precej manj dramatično kot na tokratnih skicah (npr. manjša platišča, ipd.). Vseeno pri Škodi vsaj malce razkrivajo zunanje linije.

Škoda bo serijsko izvedbo novega Kushaqa pokazala meseca maja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda Kushaq se postopoma razkriva"


Firediver
3 leta 1 mesec nazaj

Kako lahko tako škatlasta oblika deluje “malce bolj dinamično” od Kamiqa?
Doslej sem vedno mislil, da so dinamične linije tiste, recimo, od športnih avtomobilov, Ali pa ima po novem cegel že dinamične linije…

 
Nova Honda HR-V bo na voljo samo s hibridnim pogonom
Prototip Maseratija Grecale na cestah Modene