Novice

Škoda razkriva zunanjost Fabie z oblikovalskimi skicami

Po napovedih Škode bo četrta generacija modela bistveno večja in bolj izrazitega videza.

Kot so pri češki znamki napovedali že pred meseci, bo nova Fabia na račun prehoda na arhitekturo MQB-A0 v primerjavi z obstoječo precej večja –  v konkretnih številkah naj bi bila 111 mm daljša ter 48 mm širša od predhodnice. Z novimi oblikovalskimi skicami pa so podprli tudi trditev, da bo bolj ekspresivnega in dinamičnega videza, kar naj bi med drugim že na prvi pogled sporočalo oblikovanje prednjih in zadnjih luči ter elegantna prednja maska s kromiranim okvirjem.

Pogled s strani izpostavlja poudarjeno velika kolesa ter podaljšano strešno linijo s spojlerjem, ki naj bi skupaj z optimizirano obliko zunanjih ogledal in aktivnimi loputami za dovod zraka v prednjem odbijaču skrbela za čim boljšo aerodinamiko.

Posebni skici so namenili prej omenjenim prednjim in zadnjim lučem v tehniki LED. Moduli LED v ostro oblikovanih prednjih žarometih naj bi spominjali na kocke ledu, dnevne luči pa so v obliki črke L. Grafika izrazito ploščatih zadnjih žarometov izpostavlja značilne elemente kristalov, pri znamki pa so ob tem še zapisali, da bodo zadnje luči (opcijsko) na voljo tudi v polni tehniki LED.

Škoda naj bi novo Fabio dokončno razkrila v maju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda nadaljuje pot elektrifikacije
Prenova Volkswagna Polo v ospredje postavlja digitalizacijo