Novice

Prenova Volkswagna Polo v ospredje postavlja digitalizacijo

Zunanjost Pola se po prenovi še bolj navezuje na večji Golf, v notranjosti pa je prevzel kar nekaj sodobnih tehničnih elementov.

Pogled na prenovljeni Polo razkriva, da so Nemci dodobra spremenili prednji del vozila, ki po novem med prednja žarometa (serijsko v tehniki LED) dodaja značilno osvetljeno linijo, kakršno poznamo iz Arteona, Golfa in električne družine ID. Zgodba prednjih žarometov se s tem še ne konča, saj bodo pri Polu po novem opcijsko na voljo celo matrični žarometi IQ.Light, kakršne poznamo iz večjih in dražjih modelov. Ob tem je preoblikovanje zajelo še prednji in zadnji odbijač, vrata prtljažnika (z novim logotipom in napisom Polo) ter deljene zadnje luči, prav tako v tehniki LED.

Še več je vsebinskih sprememb, v Polu so lahko po novem pred voznikom nameščeni digitalni merilniki (8″), ki že na prvi pogled zagotavljajo, da se je model preselil v digitalno ero. Sredinski zaslon novega infozabavnega sistema meri vsaj 6,5″, v najboljši izvedenki pa ima 9,2″. V Polo je ob sodobnih sistemih povezljivosti prišlo tudi kar nekaj vozniških pomagal, med katerimi pri znamki izpostavljajo že znani sistem Travel Assist kot kombinacijo prilagodljivega tempomata in sistema za zadrževanje na voznem pasu, ki omogoča asistirano vožnjo 2. stopnje avtonomije. Na področju pasivne varnosti bo Polo lahko prvič opremljen s sredinsko varnostno blazino med voznikovim in sovoznikovim sedežem. Določena stikala so zamenjale na dotik občutljive površine, hkrati pa naj bi se oblikovalci posvetili tudi izboljšanju zaznavne kvalitete materialov.

Najmanj novosti je na področju pogonskih sklopov, kjer bodo, enako kot pri sestrski Seat Ibizi, na voljo različne izvedenke bencinskega litrskega trivaljnika moči od 59 do 81 kilovatov v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom DSG. Na področju alternativnih pogonov naj bi kasneje uvedli 66-kilovatno izvedenko TGI s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG). Električne različice Pola ne gre pričakovati, v tem velikostnem razredu naj bi Volkswagen namreč predstavil nov model družine ID., ki ga bo umestil pod ID.3. Polo bo pričakovano ponovno dobil tudi športno izvedenko GTI, ki naj bi jo predstavili letos poleti.

Cene za slovenski trg še niso znane, začetek prodaje pa pričakujemo v tretjem kvartalu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prenova Volkswagna Polo v ospredje postavlja digitalizacijo"


2 leta 11 meseci nazaj

Spaka grdobasta.

3 leta 13 ur nazaj

16 jurjev? Mhm me prav zanima ja

 
Škoda razkriva zunanjost Fabie z oblikovalskimi skicami
Honda pri novi generaciji HR-V izpostavlja učinkovitost