Novice

Honda nadaljuje pot elektrifikacije

Na avtomobilskem salonu v Šanghaju so predstavili koncept Honda SUV e, ki bi lahko predstavljal električno prihodnost modela HR-V.

Pri Hondi razkrivajo, da nameravajo v prihodnjih petih letih kitajskemu trgu, ki še naprej beleži občutno rast povpraševanja po električnih vozilih, nameniti kar deset novih električnih modelov. Prvi bi lahko najverjetneje postal produkcijska različica konceptnega SUV e, ki so ga predstavili na avtomobilskem salonu v Šanghaju.

Honda SUV e je prvi koncept, razkrit na Kitajskem in naj bi ponujal vpogled v produkcijsko različico električnega križanca, ki naj bi ga na tamkašnjem trgu pričeli prodajati prihodnjo pomlad. Prodajo novega električnega križanca, ki bi lahko v prihodnosti predstavljal električno različico modela HR-V, naj bi kmalu zatem razširili tudi na ostale trge.

Zunanjost električnega koncepta SUV e spominja na linije modela HR-V in predstavlja evolucijo  oblikovne zasnove koncepta, predstavljenega lansko leto na avtomobilskem salonu v Pekingu. Glede na dejstvo, da sta videz in zasnova letos predstavljenega koncepta precej bolj v skladu z že obstoječimi modeli, lahko sklepamo, da se zunanjost produkcijske  različice ne bo bistveno razlikovala od koncepta SUV e. Pri Hondi zaenkrat še ne razkrivajo več podrobnosti o notranjosti ali pogonskih sklopih prihajajočega modela.

V okviru avtomobilskega salona v Šanghaju je japonski avtomobilski proizvajalec predstavil še priključno-hibridni model Honda Breeze, ki je zasnovan na osnovi Honde CR-V, vendar so mu Hondini oblikovalci tokrat namenili ostrejše linije. Honda Breeze PHEV bo prvi Hondin model v formi priključnega hibrida, ki ga bodo proizvajali pod okriljem skupnega podjetja  Guangqi Honda na Kitajskem in bo imel vgrajeno Hondino hibridno tehnologijo z dvema motorjema. Z njegovo prodajo naj bi pričeli v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Honda, Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Svetovni avto leta 2021 je Volkswagen ID.4
Škoda razkriva zunanjost Fabie z oblikovalskimi skicami