Novice

Škoda s konceptom Vision E napoveduje kupejevsko različico Kodiaqa

V precej meglenem sporočilu za javnost o znamkinem oblikovalskem jeziku, ki ga je navdušila češka umetnost oblikovanja stekla, je Škoda skrila bonbonček. O skriti silhueti koncepta Vision E v sporočilu ne govorijo, a naj bi z njim napovedovali kupejevsko različico Kodiaqa.

Leta 2011 predstavljen Vision D je služil kot napoved Rapidu in Octavii, leta 2014 je prišel Vision C, ki je oznanil novo generacijo Superba. Lani so z naslednjim konceptom iz družine Vision pripravili podlago za sedemsedežni Kodiaq. Koncept Vision E, ki ima usločen zadnji del strešne linije, pa najverjetneje napoveduje kupejevsko različico Kodiaqa. Slednja naj bi bila za začetek naprodaj na kitajskem trgu, šele kasneje pa bi zapeljala na evropske ceste.

Ker bo primarno tržišče Kitajska, bo Škoda koncept Vision E prvič pokazala prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Šanghaju. V vmesnem obdobju pa lahko pričakujemo še nekaj deloma zakritih fotografij in predvsem več informacij.

Kar se tiče fotografije – na njej lahko vidimo stranski profil koncepta z usločeno streho in najverjetneje bistveno krajšim zadnjim previsom. Sprednji in zadnji žarometi so oblikovna kombinacija tistih iz Kodiaqa in Superba, žal pa fotografija ne razkriva ali bo imel koncept nameščen še en par manjših žarometov pod osrednjimi lučmi LED.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin patent električnega kompresorja za hibridno Supro?
Poklon legendi: Porsche Carrera GT