Novice

Škoda s prenovo Rapida ni želela preveč tvegati

Škoda nadaljuje s prenovo svojih modelov. Potem ko so na Octavio namestili dvojne prednje žaromete, so zdaj predstavili še prenovljeni dvojec Rapid in Rapid Spaceback, ki pa sta nekoliko presenetljivo manj spremenjena kot večja in bolj priljubljena sestra.

Preden namenimo nekaj besed zunanjemu videzu, je potrebno izpostaviti najpomembnejšo novost, ki jo prinaša prenova. Družinam prijazen dvojček bo odslej na voljo z novim litrskim trivaljnim bencinskim agregatom TSI, stari 1,2-litrski agregat pa odhaja v zaslužen pokoj. Prostorninsko manjši agregat bo na voljo v dveh različno močnih izvedenkah s 70 oziroma 81 kilovati. Šibkejši bo do stotice potreboval enajst sekund, vendar bo v zameno porabil le 4,4 litre goriva na sto kilometrov, močnejši pa znosnih 9,8 sekund, a bo po tovarniških podatkih kljub temu porabil le 4,5 litre goriva na sto kilometrov.

Na voljo bodo še trije drugi agregati: 1,4-litrski TDI s 66 kilovati, 1,6-litrski TDI s 85 kilovati in 1,4-litrski TSI z 92 kilovati. Pri vseh je serijsko nameščen sistem regeneracije zavorne energije in sistem stop&start, zato vsi dosegajo emisijski normativ Euro 6.

Oblikovno prenovljeni žarometi imajo vgrajeno tehnologijo bi-xenon in dnevne LED luči. Dodatno je lahko notranjost žarometa obarvana v črno ali z dodatnimi LED žarnicami, spremenjen pa je tudi videz meglenk na spodnjem delu odbijača. Pri Škodi so s prenovo podaljšali zadnje steklo na različici Rapid Spaceback in spremenili videz platišč.

V potniški kabini so predrugačili dekorativne elemente, videz prezračevalnih šob, tipke na osrednji plošči za nastavitev ročne klimatske naprave. Preko večopravilne enote bodo potniki lahko ustvarili točko WLAN, se povezali preko storitev Škoda Connect z aplikacijo Infotainment Online in CareConnect. Preko pametnih aplikacij bodo lastniki lahko dostopali do informacij o vozilu, preverili nivo goriva, zaklenjenost vrat in ugotovili ali so pozabili odprta stekla ali panoramsko streho.

Na voljo je daljši seznam varnostno asistenčnih sistemov, ki bodo to družinsko vozilo naredili še za odtenek bolj varno. Škoda bo prenovljena Rapid in Rapid Spaceback predstavila na ženevskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel pripravlja ekskluzivni program za bodoče lastnike
Ogromen prtljažnik za Hyundai i30 Wagon