Novice

Ogromen prtljažnik za Hyundai i30 Wagon

Le nekaj dni po prvem namigu so pri Hyundaiju predstavili drugega člana nove družine i30.

Zahvaljujoč ogromnemu prtljažnemu prostoru je i30 Wagon na dobri poti, da postane eden najbolj praktičnih modelov v svojem razredu. Kompaktni karavan, ki so ga oblikovali v Nemčiji in ga bodo izdelovali na Češkem, ima v normalni postavitvi zadnje klopi 602-litrski prtljažni prostor. Če vam je to premalo, se ob podrtju naslona odpre ogromna odprtina z velikostjo 1.650 litrov. Za lažjo primerjavo – njegov predhodnik je imel 528/1.642 litrov prtljažne prostornine.

Kljub dodatnim centimetrom gre za praktično enojajčnega dvojčka kombilimuzini, saj ima enako medosno razdaljo (2.650 milimetrov) in širino (1.795 milimetrov).

Kot smo zapisali pred dnevi, motorna paleta ostaja nespremenjena. Sestavljali naj bi jo trije bencinski in trije dizelski agregati. Hyundai prvič ponuja 1,4-litrski prisilno polnjen štirivaljni bencinski agregat s 103 kilovati moči in 242 njutnmetri navora. Osnovo bo predstavljal 1,4-litrski atmosferski agregat MPI s 73 kilovati moči in 134 njutnmetri navora. Na voljo bo še litrski prisilno polnjen trivaljnik z 89 kilovati moči in 170 njutnmetri navora. Dizelsko paleto zastopa 1,6-litrski motor v treh različicah moči: 70, 81 in 100 kilovatov. Kupec se bo lahko odločal med 6-stopenjskim ročnim in 7-stopenjskim dvosklopkovnim samodejnim menjalnikom.

V primerjavi s kombilimuzino ni nič novega na področju varnostno asistenčnih sistemov. Seznam slednjih ostaja dolg, zato so tukaj le najpomembnejši elementi: samodejno zaviranje v sili z opozorilnim sistemom pred čelnim trčenjem, aktivni tempomat, sistem za nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za nadzor prečno vozečih vozil, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, prepoznava znakov in sistem za samodejno prižiganje/ugašanje dolgih luči. Prvič se je v ponudbi znašel še sistem za opozarjanje na utrujenost voznika, ki spremlja obnašanje voznika in skuša preprečiti nesrečo zaradi nezbranosti. Opcijsko bodo kupcem na voljo še žarometi LED, brezžično polnjenje, 8-palčna večopravilna enota s podporo Android Auto in Apple CarPlay.

Hyundai i30 Wagon bo eden glavnih adutov na razstavnem prostoru Hyundaija v Ženevi, ki svoja vrata odpira 7. marca.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Hynudai.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Ogromen prtljažnik za Hyundai i30 Wagon"


mrtwelvetrees
7 leta 2 meseci nazaj

Bo skakal v zelje pri i40 ?

frgo
7 leta 2 meseci nazaj

zavedat se je seveda treba tudi, da so meritve prostornine prtljažnikov čedalje bolj kreativne in primerjave s starejšimi modeli niso več enakovredne

 
Škoda s prenovo Rapida ni želela preveč tvegati
Velar zapolnjuje vrzel med modeloma Evoque in Range Rover Sport