Novice

Škoda Scala in Kamiq na voljo z brezžično povezavo SmartLink

Ponosni lastniki čisto nove Škode Kamiq ali Scala bodo lahko svoj pametni telefon brezžično povezali z večopravilno enoto avta.

Bistven napredek je seveda v dejstvu, da bo moč vzpostaviti povezavo brezžično namesto preko kabla. To je seveda še ena od funkcionalnosti, ki bo uporabnikom Applovih telefonov, kasneje pa tudi telefonov z operacijskim sistemom Android, omogočala še preprostejšo uporabo funkcije SmartLink.

Vse, kar bo moral uporabnik storiti, je sezaniti svoj telefon preko prostoročne povezave s sistemom v avtu, kasneje pa se bosta avto in telefon vsakič znova samodejno povezala; upoštevajoč seveda, da je na telefonu aktivirana povezava Bluetooth. Kljub temu, da bo osnovna povezava med mobilnim telefonom in avtom vzpostavljena preko povezave Bloototh, pa bo izmenjava podatkov za potrebe SmartLink potekala preko povezave WiFi.

Da bodo uporabniki v obeh modelih lahko povsem opravili s kabli iz tega ali drugega razloga, pa Čehi ponujajo tudi vse bolj popularno opcijo brezžičnega polnilnika, nameščenega v odlagalnem prostoru pred prestavno oziroma izbirno ročico menjalnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
NHTSA pričenja s testiranjem kamer v vlogi stranskih ogledal
Mercedes-Benz GLE Coupe samo s šestvaljniki in sprva največ 435 KM