Novice

Škoda širi ponudbo Octavie s terensko različico Scout

Čehi so razkrili še eno od pričakovanih izvedenk nove Octavie, bolj terensko navdahnjeni Scout.

Skavt je v primerjavi z običajno Octavio Combi privzdignjen od tal za dodatnih 15 milimetrov. Zunaj je prepoznati značilne nelakirane črne plastike, ki naj bi naredile avto manj občutljiv na praske, kot tudi zaščito dna avta, če bi se njeni uporabniki odločili zapeljati na manj urejen teren. Bistvena razlika od prejšnje generacije Scouta je, da se bo dalo novinca dobiti tudi s samo sprednjim pogonom.

Nabor motorjev sega od najmanj 115 KM do največ 200 KM, ta razpon pa pokrivajo motorji 1.5 TSI, 2.0 TSI in 2.0 TDI. Vstopni motorizaciji 1.5 TSI s 150 KM ter 2.0 TDI s 115 KM sta serijsko gnani samo spredaj, bencinar dobavljiv tudi v povezavi z blagim hibridom z 48-voltnim zaganjalnikom-alternatorjem z jermenskim pogonom in dodatno 48-voltno baterijo, nameščeno pod sovoznikov sedež. Srednjo pogonsko opcijo predstavlja 190-»konjski« 2.0 TSI, vrh ponudbe pa, zanimivo, dvolitrski TDI z 200 KM in 400 Nm navora. Oba sta že serijsko združena s sedemstopenjskim dvosklopkovnim DSG ter priklopljivim štirikolesnim pogonom, podprtim s Haldex sklopko ob zadnjem diferencialu.

Čehi predstavljajo Scouta kot posebej pripravnega in večnamenskega delovnega konja, ki je v najmočnejši izpeljanki pripravljen na vleko tudi do 2.000 kilogramov težke prikolice in opremljen z varnostno naletno zavoro.

Kot smo že vajeni, je zunanjost Scouta odeta v črne plastike na blatnikih, pragovih in obeh odbijačih, slednja pa sta dodatno olepšana z v srebrn odtenek odetima spodnjima deloma, ki namigujeta na prej omenjeno zaščito podvozja. Octavia Scout je serijsko obuta v 18-palčna kolesa s platišči Braga, proti doplačilu pa je moč izbrati 19-palčno opcijo koles s platišči Manslu. LED žarometa za meglo sta primaknjena serijsko, matrična LED žarometa pa sta na spisku doplačil.

V kabini primakne tretma Scout kromirano letvico na armaturno ploščo, obloge vrat ter kljuke, modelu lastne dekorative vložke na armaturni plošči kot tudi tako imenovane TermoFlux prevleke za sedeže. Škoda seveda ni pozabila niti na obvezne napise Scout kot tudi ne na kontrastne šive v rjavi barvi širom kokpita.

Nova Octavi Scout zapelje v prodajne salone letošnjo jesen, njene ostale podrobnosti in cene pa si lahko obetamo že julija meseca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda širi ponudbo Octavie s terensko različico Scout"


mavrica
3 leta 10 meseci nazaj

Všeč mi je zelo. Čeprav za dnevno drajsanje po avtocesti bi mi bolj ustrezala navadna octavia TDI z 200 ps in da je čimbolj pri tleh za varčno rezanje hitrosti pri 150+

 
Mokka nakazuje Oplove oblikovalske smernice
Kmalu prihaja Citroënov novi električni križanec ë-C4