Novice

Kmalu prihaja Citroënov novi električni križanec ë-C4

Francoski avtomobilski proizvajalec najavlja premierno predstavitev novega modela za konec junija.

Citroën je za 30. junij najavil razkritje novega električnega križanca ë-C4, ki naj bi okrepil njihovo električno floto. Kot kaže so se pri Citroënu odločili da oznaka C4 ostaja namenjena modelom s pogonom motorjev z notranjim izgorevanjem, medtem ko oznaka ë-C4 ostaja rezervirana za električno različico. Najavo premierne predstavitve na družabnih omrežjih so pospremili s kratko video predstavitvijo tridimenzionalnega emblema novega modela.

Nova generacija modelov C4 naj bi bila zasnovana na podaljšani različici platforme CMP, kar naj bi omogočilo daljšo medosno razdaljo. Po njeni zaslugi naj bi imeli potniki na zadnjih sedežih več prostora za noge, večja pa naj bi bila tudi prostornina prtljažnika. Zasnova naj bi poleg brezemisijskega električnega pogonskega sklopa omogočala tudi uporabo bencinskih in dizelskih motorjev.

Na podlagi zamaskiranih modelov, opaženih na testnih vožnjah, lahko sklepamo na oblikovno dovršenost v skladu s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke, podrejeno videzu popularnega razreda križancev. Zasnova notranjosti naj bi sledila aktualni generaciji koncernskega bratranca Peugeota 2008, z zaslonom multimedijskega sistema na zgornjem delu armature, poleg digitalne instrumentne plošče in seveda v slogu Citroënovih oblikovalskih značilnosti.

Več podrobnosti zaenkrat še ni znanih, upamo pa lahko, da nam bodo pri francoskem proizvajalcu še pred uradno predstavitvijo razkrili kakšno malenkost o prihajajočem modelu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda širi ponudbo Octavie s terensko različico Scout
Uradni dogovor Forda in Volkswagna