Novice

Mokka nakazuje Oplove oblikovalske smernice

Pri nemško-francoskem Oplu počasi razkrivajo podrobnosti nove generacije športno uporabne Mokke, ki naj bi prišla v prodajne salone v začetku naslednjega leta. Potem ko so prejšnji teden pokazali prvo skico njene notranjosti, so sedaj razkrili še njen sprednji del.

Nova generacija modela Mokka se bo ponašala s povsem novo oblikovano masko (t.i. vizir), ki po navedbah Oplovih tržnikov znamke spominja na odprtino za oči motoristične čelade. Omenjeni oblikovalski element, katerega naj bi bili deležni prihajajoči Oplovi modeli (npr. tudi nova Astra), so sicer prvič predstavili že pred dvema letoma na konceptu GT X Experimental, inspiracijo zanj pa so črpali tudi pri legendarni Manti.

Nova Mokka se bo ponašala s serijskimi žarometi v tehniki LED, ob doplačilu pa bodo na voljo znani matrični z oznako IntelliLux LED. Pri obeh opcijah bo moč uzreti značilne Oplove dnevne luči v obliki krila, zaradi česar se bo dalo že od daleč prepoznati, za katero znamko gre.

Prihajajoča Mokka bo sicer zasnovana na koncernski platformi CMP (EMP1), ki so jo uporabili tudi pri modelih Corsa, Peugeot 208 in 2008 in DS 3 Crossback. Električno gnana različica se bo ponašala z enakim pogonskim sklopom kot Opel Corsa-e in DS 3 Crossback E-Tense. To pomeni, da se bo v njej vrtel elektromotor, ki proizvede 136 KM največje moči, 50 kWh baterija pa naj bi pripomogla, da bo tako gnana Mokka  z enim polnjenjem prepeljala v idealnih razmerah okrog 330 kilometrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mokka nakazuje Oplove oblikovalske smernice"


3 leta 10 meseci nazaj

Tole že čisto predolgo hypajo. Na koncu bo neka srednja žalost kot kakšen Crossland

 
Toyotino novo partnerstvo za razvoj gorivnih celic
Škoda širi ponudbo Octavie s terensko različico Scout