Novice

Škoda v Ženevo s študijo urbanega križanca

Vision X je nov Škodin koncept, ki predstavlja vpogled v razmišljanje uspešne češke znamke na primeru modernega urbanega križanca s hibridnim pogonskim sklopom.

Potem ko so na tržišče uspešno poslali večji Kodiaq in manjši Karoq, so se Škodini vodilni možje odločili za preskok v prihodnost. V Ženevi bomo tako lahko videli  hibridno študijo Vision X, ki naj bi bila zaradi svojih kompaktnih zunanjih dimenzij prvenstveno namenjena mestnim vožnjam.

Pri znamki menijo, da gre za idealnega spremljevalca pri vsakodnevnih opravilih in prostočasnih dejavnostih, v katerem uporabniki ne ostanejo neopaženi – tudi na račun natančnih in čistih linij, ki ob izbrani zeleni barvi koncepta poudarjajo dinamičen značaj avtomobila. Vision X ima kontrastno antracitno barvo strehe za bolj športen videz, zaradi izrazitih odbijačev, stranskih pragov, panoramske strehe in 20-palčnih platišč pa naj bi na cesti deloval dominantno.

V notranjosti Škoda z Vision X uvaja nov oblikovalski pristop s širokimi linijami ergonomsko oblikovane armaturne plošče, kjer pritegne pogled sredinsko nameščen barvni zaslon na dotik, težko pa je spregledati tudi osvetljene kristalne elemente, ki naj bi poudarjali učinke ambientalne osvetlitve.

Škoda želi z novim konceptom še razširiti že tako uspešno družino križancev ter obstoječim kupcem dodati nove, ki jih bo prepričal moderen videz novega modela.

Avtomobilizem.com (Vir in slike: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Škoda v Ženevo s študijo urbanega križanca"


xxl
6 leta 2 meseci nazaj

ŠKona 🙂

Firediver
6 leta 2 meseci nazaj

Khm…le kje sem že videl te deljene sprednje luči?…
Pa colaža gum je zelo primerna za namen tega avta (urbano = polno pločnikov)

 
Jaguar bo serijski I-Pace pokazal prvi dan marca
Leteči avto v Ženevi