Novice

Jaguar bo serijski I-Pace pokazal prvi dan marca

Jaguar je koncept I-Pace razkril virtualno v dnevih pred začetkom avtomobilskega salona v Los Angelesu leta 2016. Za letošnji prvi marec, nekaj dni pred odprtjem ženevskega salona, pa so napovedali še spletno premiero proizvodne različice električnega križanca..

Elektrika za napajanje sistemov ter pogona I-Pacea bo shranjena v 90-kilovaturni litij-ionski bateriji lastne zasnove. Medtem ko je Jaguar še skrivnosten, kdo jim jo bo dobavljal, pa pogumno najavljajo približno 350-kilometrski domet, ki naj bi bil dosegljiv z eno polnitvijo. V primeru hitrega 100-kilovatnega polnilnika naj bi se njegova baterija napolnila do 80 % nazivne kapacitete v 45 minutah.

Za spodobno motoriziranost I-Pacea bosta poskrbela po en motor ob vsaki premi. Skupaj bosta razvila kar 400 konjskih moči in 700 Nm navora, ti številki pa se bosta na cesti odražala v pospešku ziz mirvanja do stotice v približno štirih sekundah.

Ostale podrobnosti o novincu, ki bo odprl Jaguarju vrata v svet električnih avtomobilov, bodo Angleži obelodanili prvega marca v spletnem prenosu predstavitve. Takrat naj bi bile znane tudi cene.

(Na fotografijah je prikazan konceptni I-Pace.)

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Jaguar)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jaguar bo serijski I-Pace pokazal prvi dan marca"


6 leta 2 meseci nazaj

Luštkan – in nepraktičen.

 
Lani je največ avtomobilov prodala naveza Renault-Nissan-Mitsubishi
Škoda v Ženevo s študijo urbanega križanca