Novice

Škoda zaščitila idejo osvetljenega pritrdišča varnostnega pasu

Morda še niste vedeli, da tovrstno rešitev pogrešate v svojem avtomobilu, so jo pa pri Škodi medtem že zaščitili in bo verjetno eden od njihovih prihodnjih dodatkov Simply Clever.

Iskanje pritrdišča varnostnega pasu zna včasih biti izziv, še večji, če niste v svojem avtomobilu ali je v kabini (predvsem na zadnjih sedežih) pretemno. Ker seveda ni dvoma o pomenu pripenjanja z varnostnega vidika, se ideja o osvetljeni zaponki z indikatorjem stanja sploh ne zdi napačna. Kljub temu, da ima veliko avtomobilov že različne izvedbe indikatorja zapenjanja varnostnih pasov, dodaten pogled na osvetljena prtitrdišča otrok na zadnjih sedežih zagotovo ne bo odveč.

Češki avtomobilski proizvajalec je našel primerno rešitev in jo uspel tudi globalno zaščititi. Pritisni del pritrdišča v njihovi izvedbi ne bi bil več samo iz rdeče plastike, temveč transparenten, kar bi razkrilo svetlobo večbarvnega modula LED – bela osvetlitev bi se ob zasedenosti sedeža spremenila najprej v rdečo, po pripenjanju pa v zeleno barvo.

To pa je seveda le osnovna možnost, nova različica zaponke varnostnega pasu bi na primer omogočala programiranje pozdravnega sporočila ter vključitev v barvno shemo ambientalne osvetlitve.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

 

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Škoda zaščitila idejo osvetljenega pritrdišča varnostnega pasu"


thunderbolt
3 leta 5 meseci nazaj

To, da nekdo zasciti eno lučko (s patentom), je pa samo bizarno.

Ivan36
3 leta 5 meseci nazaj

A ja ? MB C je leta 1999 dobil za eno tako lučko za nepripet varnostni pas, 1 pa pol zvezdico več na EuroNcap! V osnovi je pa bil še vedno varen za 2 pa pol zvedi! Enako Xantia 1997! Kdaj je potrebno poznati mlajšo avtomobilsko zgodovino.

thunderbolt
3 leta 5 meseci nazaj

Ne gre se za to: s tem patentom niso v nikakrsni meri izboljsali funkcije varnostnega pasu, samo nasminkali so ga. To je tako, kot ce bi imela ambientalna osvetlitev v avtu patent in bi morali vsi mastno placevati lastniku patenta. To je noro!

 
Volvo z novim razvojnim centrom
Swindonov komplet za pretvorbo klasičnega Minija v elektroavto