Novice

Volvo z novim razvojnim centrom

Švedski avtomobilski proizvajalec nadaljuje začrtano pot elektrifikacije z novim kitajskim centrom za raziskave in razvoj, kjer bo potekal razvoj električnih motorjev.

Novi raziskovalno-razvojni center v Šanghaju je z delom pričel pretekli mesec, v njem pa bo potekal razvoj in testiranje novih tehnologij, namenjenih električnim vozilom. Delo strokovnjakov naj bi potekalo v tesnem sodelovanju s kolegi iz obstoječega razvojnega centra v švedskem Gotheburgu, poleg tega pa pod okriljem Volva v obeh državah delujeta tudi raziskovalno-razvojna centra, namenjena razvoju baterij za električne avtomobile.

Samostojen razvoj električnih motorjev bo po mnenju predstavnikov podjetja Volvo omogočil bolj optimalen izkoristek obstoječih tehnologij ter večjo usklajenost z ostalimi komponentami, kot so krmilna vezja in baterijski paketi. Rezultat naj bi bili električni pogonski sklopi z večjo energetsko učinkovitostjo in zmogljivostmi. Prvi motorji, razviti v novem razvojnem centru v Šanghaju, naj bi bili namenjeni priključno-hibridnim in baterijskim električnim vozilom na novi modularni platformi SPA2, na kateri nastaja novi XC90, ki naj bi bil prvič predstavljen v letu 2022.

Volvo je bil sicer med prvimi avtomobilskimi proizvajalci, orientiranimi v smeri elektrifikacije, saj so že pred dobrimi tremi leti najavili, da nameravajo v roku dveh let v svojih modelih ponuditi tudi elektrificirano različico. Po njihovih trenutnih predvidevanjih, naj bi do leta 2025 polovico njihove prodaje predstavljali baterijsko gnani električni avtomobili, s prodajo prvega električnega križanca XC40 Recharge pa naj bi pričeli že proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Golf R brez ročnega menjalnika
Škoda zaščitila idejo osvetljenega pritrdišča varnostnega pasu