Novice

Smart #1 dobiva večjega brata

Naslednji korak novega obdobja znamke Smart naj bi bil električni kompaktni križanec Smart #3, ki nastaja v sodelovanju avtomobilskih proizvajalcev Mercedes-Benz in Geely.

Pri znamki Smart po razkritju njihovega prvega električnega križanca #1 očitno niso stali križem rok. Naslednje poglavje naj bi odprl nekoliko večji električni križanec #3, ki naj bi prav tako nastajal na Geelyevi konstrukcijski osnovi SEA (Sustainable Experience Architecture).

Kljub temu, da naj bi pri znamki Smart ponujali predvsem majhne mestne avtomobile, pa Smart #3 tudi v tem pogledu izstopa iz povprečja, saj naj bi z dolžino 4,440 m že skoraj presegel ta segment. Za oblikovno zasnovo in všečen videz so po vzoru modela #1 poskrbeli pri znamki Mercedes-Benz, proizvodnja pa naj bi potekala pod okriljem podjetja Geely. Kitajski avtomobilski proizvajalec bo poleg dobave komponent in proizvodnje poskrbel tudi za tehnološko plat novega modela.

Za pogon novega električnega križanca naj bi uporabili enake pogonske sklope kot pri modelu #1, ki bo evropskim kupcem sprva na voljo z enim električnim motorjem (200 kW) in pogonom na zadnji kolesni par. Smart #1 je bil nedavno predstavljen tudi v športni različici Brabus, ki ob dodatnem električnem motorju in pogonu na vsa štiri kolesa ponuja 315 kW, zaenkrat pa še ni znano, ali bo tudi novi #3 na voljo v bolj zmogljivi različici.

Novi Smart #3 je bil nedavno razkrit na Kitajskem, saj naj bi fotografije izvirale s spletne strani lokalnega ministrstva za industrijo in informacijsko tehnologijo, podrobnosti njegovega prihoda v Evropo pa zaenkrat niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Car News China.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Za razvoj Stellantisovih avtonomnih tehnologij bo skrbelo madžarsko podjetje Aimotive
Google Maps z izboljšano podporo za lastnike električnih vozil