Novice

Snežne vragolije z Nissanom 370Z

Pri japonskem Nissanu so pripravili prav posebno različico športnega modela 370Z, ki so ga dodobra predelali za vožnjo po snegu. Vozilo, ki deluje na zunaj kot ogromne snežne sani, bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Chicagu.

Na omenjenem avtomobilskem salonu bo japonski proizvajalec hkrati predstavil tudi detajlno predelan športno uporabni križanec Armada, ki se ponaša s precej kleno terenskimi dodatki. Model Armada Snow Patrol so dodobra povišali (za cca. 5 cm), nanj nataknili ekstremne terenske pnevmatike, ga opremili z dodatnimi bočnimi pragovi, sprednjim vitlom ter mu dodali LED luči na streho. Tako predelana Armada, ki se ponaša s 5,6-litrskim V8 agregatom pod motornim pokrovom in proizvede 390 »konjev«, naj bi bila namenjena najtežjim terenom, ki so prekriti s snegom.

A v Chicagu bo precej več zanimanja požel dodobra predelan model 370Z, s katerim se bo moč preganjati (kjer seveda to zakonodaja dopušča) tudi po zasneženih pokrajinah. Vozilo so tako dvignili za okrog 5 centimetrov, nanj spredaj namestili posebni smučki ter zadaj gosenice, s čimer gre lahko tudi čez največje snežne zamete. Za pogon predelanega modela 370Z skrbi 6-valjni agregat, ki proizvede dobrih 330 »konjev«, za prenos moči pa skrbi 7-stopenjski avtomatski menjalnik.

Tovrstna snežna predelava se pri Nissanu sicer ni zgodila prvič, saj so na ta način  že leta 2016 preuredili modele Pathfinder, Murano in Rouge.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Drznejši Ford Ka+
Hyundai s tremi avtonomnimi Nexi prevozil 190 km