Novice

Sodelovanje Volkswagna in Forda verjetno preko meja dostavnikov

Nemci in Američani imajo zadnje mesece obsežne pogovore v smeri njihovega povezovanja ter iskanja poslovnih sinergij.

Da bosta znamki Volkswagen in Ford sodelovali na področju dostavnikov, je zdaj že jasno. Eden od glavnih rezultatov bo vstop Volkswagna na trg poltovornjakov z modelom, ki bo v svojem bistvu preznačkan Fordov poltovornjak. Posamezniki, ki so s potekom teh pogovorov podrobneje seznanjeni, napovedujejo, da naj bi Nemci in Američani na januarskem salonu v Detroitu (NAIAS) obelodanili namere o še bistveno širši povezavi in tesnejšem sodelovanju obeh.

Razlog za tovrstno ravnanje je jasno klestenje naraščajočih stroškov razvoja, ki v zadnjem času, predvsem na področju elektrifikacije in avtonomne vožnje, skokovito naraščajo. Poznavalci pri tem pravijo, da so področja sodelovanja zelo obsežna, a se povprečnemu človeku najbrž najbolj zanimivi zdita ideji, da bi Ford za svoje električne avtomobile uporabil Volkswagnovo platformo MEB, Volkswagen pa bi koristil razpoložljive proizvodne kapacitete Fordovih tovarn v Ameriki. Predvsem zadnji del dogovora bi, v vidu Trumpovih groženj z dajatvami na vozila, izdelana izven ZDA, pomagal Volkswagnu do boljšega cenovnega pozicioniranja na Nemcem vse bolj pomembnem trgu.

Omembe vredno je še, da naj sodelovanje ne bi vključevalo nikakršne izmenjave lastniških deležev ali združitve partnerjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel je potniški Vivaro preimenoval v Zafiro Life
Audi v duhu Marvelovih junakov