Novice

Audi v duhu Marvelovih junakov

Sejem potrošniške elektronike je v zadnjem času vedno bolj zanimiv tudi mnogim podjetjem avtomobilske industrije, saj tam lahko predstavijo svoje dosežke s področja sodobnih tehnologij.

Audi med drugim v Las Vegasu predstavlja model električnega križanca e-tron, ki se ob pomoči navidezne resničnosti spremeni v vesoljsko ladjo Varuhov galaksije. Futuristična zabava za potnike na zadnjih sedežih je zagotovljena takoj, ko si nadenejo očala za navidezno resničnost (VR), s pomočjo katerih se navidezni svet povezuje z realnim. Igralec se mora z vesoljsko ladjo prebijati čez polje asteroidov skupaj z Rocketom, junakom nove epizode Marvelovih Maščevalcev, ki prihaja na velika platna v letošnjem letu. Premiki avtomobila med vožnjo se prenašajo v igrico v realnem času, saj vesoljska ladja v navideznem svetu sledi premikom avtomobila. S pomočjo sistema naj bi bilo možno tudi gledanje filmov ali serij, zaradi usklajevanja videnega z dejanskim gibanjem pa naj bi bila zmanjšana nevarnost potovalne slabosti. Upamo lahko le, da v želji po čim boljši avanturi, potniki na zadnjih sedežih ne bodo od voznika zahtevali agresivnejše vožnje.

Audi je za učinkovito uresničevanje ideje uporabil nov pristop, saj so preko svojega oddelka Audi Electronics Venture, ki je razvijalo to tehnologijo, pridobili delež v start-up podjetju Holoride. Licenco za uporabo tovrstne tehnologije nameravajo tako prenesti na Holoride, ki naj bi jo preko odprte platforme prodajal zainteresiranim podjetjem in razvijalcem vsebin. Platforma naj bi bila pripravljena za komercialno uporabo najkasneje v treh letih, njena prednost pa je v tem, da naj bi delovala tudi s standardnimi očali za navidezno resničnost. Potnikom na zadnjih sedežih se tako obeta množica arkadnih iger, vesoljskih in podvodnih avantur, obenem pa obstaja še veliko možnosti za razvoj različnih poučnih vsebin. Dolgoročno nameravajo razvijalci postopoma vključevati tudi različne dogodke v prometu- rdeča luč na semaforju bi tako na primer pomenila dodatno oviro na poti, čez mesto pa bi se lahko vozili med dinozavri.

Nils Wollny, vodja oddelka digitalizacije pri Audiju in bodoči izvršni direktor podjetja Holoride, je ob predstavitvi dejal, da bo s pomočjo njihovih rešitev in prave mere kreativnosti potovanje od točke A do B postalo resnična avantura.

Avtomobilizem.com (Vir: Audi. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sodelovanje Volkswagna in Forda verjetno preko meja dostavnikov
Tudi podjetje Visteon predstavlja svojo vizijo notranjosti avtomobilov