Novice

Sodelovanje za razvoj električnih motorjev nove generacije

Skupina Renault združuje moči s podjetjema Valeo in Valeo Siemens eAutomotive s ciljem razvoja in proizvodnje avtomobilskega električnega motorja nove generacije.

Partnerji so podpisali izjavo o nameri ustanovitve strateškega partnerstva za zasnovo, skupen razvoj in proizvodnjo nove generacije avtomobilskih električnih motorjev, vse dejavnosti pa naj bi potekale v Franciji. Podjetja naj bi združila veščine in strokovno znanje pri zasnovi edinstvenega električnega pogonskega sklopa, ki naj bi omogočal več moči ob manjši rabi energije in brez uporabe redkih zemeljskih kovin.

Pod okriljem Renaulta naj bi potekala razvoj in proizvodnja rotorja z navitjem za sinhroni elektromotor po tehnologiji EESM (Electrically Excited Synchronous Motor), ki bo zasnovan brez uporabe redkih zemeljskih kovin in bo omogočal večji energijski izkoristek. Podjetji Valeo in Valeo Siemens eAutomotive bosta razvijali in proizvajali stator, ki bo zasnovan na tehnološkem znanju podjetja Valeo s področja združevanja bakrenih žic. Edinstvena tehnologija, ki omogoča vgradnjo večje gostote bakra v stator, naj bi bila temelj povečanja moči električnega motorja brez povečanja porabe električne energije.

V okviru novega sodelovanje bodo Skupina Renault ter podjetji Valeo in Valeo Siemens eAutomotive postali pionirji serijske proizvodnje avtomobilskih električnih motorjev z močjo 200 kW, ki bodo zasnovani brez uporabe redkih zemeljskih kovin. Proizvodnja naj bi stekla v letu 2027 v Renaultovem proizvodnem obratu Cléon v francoski Normandiji.

Po besedah Christopha Périllata, izvršnega direktorja podjetja Valeo, bo strateško partnerstvo prineslo pomemben korak naprej v električno mobilnost, novi električni motor pa bo ob visoki zmogljivosti ustrezal najbolj strogim okoljskim zahtevam. Podobnega mnenja je tudi izvršni direktor skupine Renault Luca de Meo, ki dodaja, da se pri Renaultu veselijo sodelovanja s priznanim podjetjem Valeo, sklenjeno partnerstvo pa dokazuje zmožnost podjetja biti prvi na črti električne revolucije, ki trenutno poteka v avtomobilski industriji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Marca bo razkrita priključno-hibridna Mazda CX-60
Prihaja Hyundai Ioniq 5 z večjim dosegom