Novice

Sodobni avtomobili in izzivi avtomatskih avtopralnic

Današnji avtomobili so opremljeni z vrsto najsodobnejših varnostno-asistenčnih sistemov, ki pa lahko povsem nehote poskrbijo za precejšnjo zmešnjavo v avtomatskih pralnicah.

Moderni avtomobili so lahko dandanes že serijsko opremljeni z različnimi varnostnimi sistemi, kot je na primer asistenca za preprečevanje naleta, ki lahko po drugi strani poskrbijo za precej nevšečnosti v avtomatskih pralnicah. Tako so pri Forbesu poročali o primerih, ko je tovrstni varnostni sistem zaznal krtače v pralnici kot oviro, zaradi česar se je avtomobil povsem zaustavil ter zaradi zaustavitve povzročil verižno trčenje z avtomobilom zadaj.

Nekatere ameriške avtopralnice, v katerih morajo med pranjem avtomobila vozniki zapustiti svoje vozilo, so hkrati opozarjale tudi na neljube primere s sistemi z elektronskimi ročnimi zavorami. V primerih, ko morajo lastniki vozila prestaviti ročico avtomatskega menjalnika v nevtralni položaj (N), ugasniti motor ter zapustiti vozilo, se je namreč velikokrat zgodilo, da se je ob izklopu motorja samodejno vklopila zavora (varnostni vidik), zaradi česar se je avtomobil na avtopralni stezi povsem zaustavil.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik. Foto: Orcaman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električna modrina
Poklon legendi: BMW M5