Novice

Spočijte si oči na novem Aston Martinu Vanquish Zagato Volante

Aston Martin je Monterey Car Week izkoristil za napoved modela Vanquish Zagato Volante, čudovitega roadsterja, za katerim se bodo brez dvoma na cesti obračali hrepeneči pogledi.

Za začetek se vrnimo v letošnji junij, ko je Aston Martin na prestižnem Concorso d’Eleganza Villa d’Este ob jezeru Como prvič pokazal koncept Vanquish Zagato in z njim napovedal serijsko izvedenko, ki bo omejena na zgolj 99 primerkov.

Sodelovanje Aston Martina z italijansko oblikovalsko hišo Zagato so nadgradili še z brezstrešnim Vanquish Zagato Volante, ki bo v serijski izvedbi prav tako razveselil zgolj 99 srečnežev.

S kupejem si bo Volante delil šestlitrski dvanajstvaljnik, ki iz sebe spravi do 441 kW (592 KM) moči in se bo z mesta do 100 km/h pognal v približno 3,7 sekundah. Roadster je v notranjosti, enako kot kupe, olepšan z značilnim prešitim usnjenim oblazinjenjem na sedežih, vratih ter sredinski konzoli.

Najnovejše sodelovanje oblikovalske hiše Zagato in Aston Martina, ki sicer izvira iz leta 1960 in projekta dirkalnika DB4 GT Zagato, je v pvi vrsti namenjeno severnoameriškemu trgu, a kljub temu upamo, da bo kakšen izmed 99 lepotcev zašel tudi na naš konec sveta. Cena ni znana, kar pravzaprav niti ni pomembno, saj je večina omejene serije verjetno že prodana.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Spočijte si oči na novem Aston Martinu Vanquish Zagato Volante"


whitee
7 leta 8 meseci nazaj

Se takoj vidi, da so prste pri oblikovanju zraven imeli Italijani 😀

 
Audi in Subaru z najboljšim sistemom samodejnega zaviranja v sili
Poklon legendi: Volkswagen Golf GTi