Novice

Športna Fiesta ST prihaja proti koncu prihodnjega leta

Ford je po osmih letih le predstavil sedmo generacijo Fieste, a ni jih malo, ki se sprašujejo, kdaj bo na vrsto prišla športna različica ST. Odgovor je kratek in jasen – v zadnjem delu leta 2017.

Tyrone Johnson, vodja oddelka za razvoj športnih vozil pri Fordu, je v pogovoru za nizozemski medij AutoRAI razkril, da bo nova generacija Fieste ST predstavljena proti koncu prihodnjega leta. Proizvodnja naj bi stekla dokaj hitro po predstavitvi, januarja leta 2018.

Uradnih podatkov ni veliko, saj je Johnson potrdil le, da bo moč ostala na enakem nivoju. Trenutno ima Fiesta ST vgrajen 1,6-litrski prisilno polnjen agregat s 134 kilovati moči oziroma v posebni seriji ST200 147 kilovatov, s funkcijo overboost pa celo 158 kilovatov moči.

Namesto na moči bo poudarek zopet na faktorju zabave, ki ga želijo pri Fordu še poudariti. Z vstopom v novo generacijo bo prišel še bistveno bolj agresiven videz. K sreči se pri Fordu ne bodo odrekli ročnemu menjalniku, ki bo moč prenašal na sprednja kolesa. Na veselje mnogih družinskih očetov bo najverjetneje  zopet na voljo v tri- in petvratni različici.

Ob nedavni predstavitvi običajnih različic so novinarji povprašali o prihodu še bolj divje Fieste RS, a je Joe Bakaj, vodja evropskega oddelka za razvoj in raziskave, hudomušno dejal le: ”Nikoli ne reci nikoli.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls Royce počasi razkriva svoje terensko vozilo
Poklon legendi: Lamborghini Countach