Novice

Športna Toyota C-HR GR Sport prihaja v Evropo

Toyotin oddelek Gazoo Racing je pripravil športno različico dinamičnega križanca, ki bo v evropskih prodajnih salonih na voljo z modelnim letom 2021.

Toyota C-HR GR Sport dopolnjuje ponudbo japonskega avtomobilskega proizvajalca v športni preobleki, doslej videni pri modelu GR Yaris, in se za svoje športne gene lahko zahvali Toyotinemu oddelku Gazoo Racing ter njihovim dolgoletnim izkušnjam iz sveta tekmovanj WRC. Dinamične vozne lastnosti bodo zagotovljene na podlagi prilagojenih nastavitev vzmetenja in krmiljenja, kar pa po besedah predstavnikov Toyote ne bi smelo imeti vpliva na samo udobje.

Že preizkušen recept so uporabili tudi pri zasnovi športne različice križanca C-HR GR Sport, pri katerem že na prvi pogled opazimo več dinamike in bolj ekskluziven videz, poudarjen z dodatki v črni barvi in z unikatnimi 19-palčnimi aluminijastimi platišči. Izbirati bo možno med devetimi dvobarvnimi kombinacijami zunanjosti, vključno z ekskluzivnim odtenkom sive Dynamic v kombinaciji s črno streho.

Športni duh je v notranjosti izražen s srebrnimi dodatki in sedeži, ki so opcijsko lahko oblečeni v alkantaro z  rdečimi in sivimi šivi v slogu znamke GR. Videz notranjosti poleg emblemov GR zaokrožata še v usnje s kontrastnimi rdečimi šivi oblečena prestavna ročica in volan, na pripadnost družini GR pa ob zagonu opozori animacija na zaslonu pred voznikom. Bogat nabor opreme vsebuje še premijski audio sistem JBL, električno nastavljive in ogrevane sprednje sedeže, električno zložljiva stranska ogledala ter žaromete v tehniki LED.

Kot v vseh različicah modela Toyota C-HR, bo tudi v športni izvedenki na voljo razširjen nabor asistenčnih sistemov Toyota Safety Sense, vključno s pomočnikom za krmiljenje in zaviranje v sili (ESA) v navezi s sistemom za pomoč pri zavijanju na križiščih z zaznavo pešcev, asistentom za ohranjanje voznega pasu z ohranjanjem sredinske pozicije ter pametnim prilagodljivim tempomatom s prepoznavanjem prometnih znakov.

Še več ekskluzivnosti bo na voljo ob izbiri različice C-HR C-HIC, ki prav tako prihaja prihodnje leto in bo na voljo v štirih novih dvobarvnih kombinacijah ter z novo barvno nianso Oxide Bronze, na 18-palčnih aluminijastih platiščih ter z usnjeno notranjostjo v dvobarvni kombinaciji Orchid/Black.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "Športna Toyota C-HR GR Sport prihaja v Evropo"


xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Zelo podobna moji, barvna kombinacija, večina opreme, asistence, motor, svetila… Upam, da mi moji “sledilci” ne zamerijo, da sem se oglasil tukaj. Zdaj pa hitro minuse. 🙂

Bucko99
3 leta 5 meseci nazaj

xxl; Nikjer nisem zasledil +/- … oz kaj bo naslednji avto 😀

xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Malce je le prezgodaj, pa, kot vidiš, je to zame prepovedano, pa če me kdo vpraša ali ne.

Firediver
3 leta 5 meseci nazaj

Se sedaj počutiš kaj bolje? Je kaj pomagalo ali te še napenja od svežega lastništva novega avtomobila?

xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Kako se pa ti počutiš? Bolje? Vsi kateri se prepotnate, kar.

Firediver
3 leta 5 meseci nazaj

Nobene spremembe pri mojem počutju, ampak tebe – vsakič ko kupiš nov avto -vedno nekaj napenja…evidentno, po tvojih postih, je povezano z lastništvom novega avta.

xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Aha, torej je to prepovedano, nezaželeno, ali kaj vem kaj, ker ene to moti iz samo njim znanih razlogov. Drugim je pa spet dovoljeno odpirat teme s slikami, opisi…,bolje da ne drezem v osje gnezdo.

Firediver
3 leta 5 meseci nazaj

Tisto je Galerija, edino tam je dovoljeno.
Se pa pričkaš kot najstnice, čisto povsod ti mora biti omogočeno, da omeniš novo vozilo, sicer je takoj žalba “omejevanje svobode govora”…apropos, si ljubitelj petkovega kolesarjenja mogoče?

xxl
3 leta 5 meseci nazaj

Če se kdo rad prička si to ti, žal si spet pridobil žrtev, sam sem si kriv. Zaključujem. Pisal bom kar me je volja, vedno v kontekstu, če tebe napihuje od …, je to tvoj problem in tebi podobnim.

 
Bentley s prvim električnim modelom leta 2025
FCA in PSA razkrila nov logo skupine Stellantis