Novice

Športno oblikovani Opel Grandland X

Opel Grandland X je petsedežni športni terenec z najnovejšo Oplovo tehnologijo, ki bo na ceste zapeljal proti koncu letošnjega leta.

Novi športni terenec si je osnovo sposodil pri Peugeotu 3008 in se bo po dimenzijah uvrščal nad modela Mokka X in Crossland X. Tako kot bratranca, zelo uspešni Peugeot 3008 in ravnokar razkriti Citroën C5 Aircross, bo tekmoval v enem najbolj obleganih segmentov, kamor sta med drugimi uvrščena tudi Nissan Qashqai in Seat Ateca.

Največji Oplov križanec nosi prepoznaven obraz z veliko masko hladilnika in žaromete v tehnologiji LED z Oplovim svetlobnim podpisom. Športno naravnan videz se kaže tudi preko izbočenega pokrova motorja, črnih oblog na blatnikih in močno izražene bočne linije. Na zadku izstopajo dva zaključka izpušne cevi in usmerjevalnik zraka.

Opel Grandland X v dolžino meri 4.477 milimetrov, je 1.844 milimetrov širok in 1.636 milimetrov visok, njegova medosna razdalja meri 2.675 milimetrov, zato je 200 milimetrov daljši kot Mokka X in Crossland X. Zaradi petih sedežev naj bi bila potniška kabina izredno prostorna, dodatno pa bodo na voljo ergonomsko oblikovani prednji sedeži, ogrevan volanski obroč in induktivno polnjenje mobilnega telefona. Tudi osnovni paketi bodo opremljeni z večopravilno enoto IntelliLink, v zadku pa se bo bohotil velik prtljažni prostor (514 l), ki se ob podrti zadnji klopi razširi na 1.652 litrov.

V smislu varnosti bodo na voljo vsi najnovejši varnostno-asistenčni pripomočki, od samodejnega zaviranja v sili, naprednega parkirnega sistema, sistema za opozarjanje na utrujenost voznika do prilagodljivega tempomata s prepoznavo pešcev. Za zdaj ostajajo pri Oplu skrivnosti glede motorne palete, a nedvomno bo Grandland X opremljen s sistemom Grip Control s petimi različnimi voznimi profili.

Oplov največji križanec se bo prvič uradno predstavil na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu in naj bi v prodajne salone zapeljal proti koncu letošnjega ali na začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Citroën C5 Aircross prihaja z inovativnim hidravličnim vzmetenjem
Mercedes-Benz s prenovljenim razredom S postavlja višja merila