Novice

Citroën C5 Aircross prihaja z inovativnim hidravličnim vzmetenjem

Po predčasnem izidu fotografij v preteklem tednu so pri Citroënu zdaj še uradno pokazali svoj novi športni terenec C5 Aircross in razkril nekaj težko pričakovanih podatkov.

Po navdihu koncepta Aircross iz leta 2015, novi C5 Aircross predstavlja pomemben korak v Citroënovi marketinški strategiji. Ne gre le za pomembnega igralca v segmentu križancev, temveč je prvi znamkin model z vgrajenim inovativnim vzmetenjem PHS. Po zagotovilih proizvajalca novo vzmetenje zagotavlja unikatno udobno in nemoteno vozniško izkušnjo. Vzmetenje zamenjuje običajne blažilnike, vzmeti in mehanska dročnika v blažilniku z dvema hidravličnima vzmetnima enotama – ena deluje za raztezanje, druga za kompresijo.

C5 Aircross naj bi imel poleg inovativnega vzmetenje še eno veliko prednost – z eno daljših medosnih razdalj (2.730 milimetrov) v segmentu ponuja ogromno prostora za vse potnike. Armaturno ploščo krasita večopravilna enota z 8-palčnim digitalnim zaslonom in 12,3-palčni voznikov informacijski zaslon. Dodatno je na voljo tudi induktivno polnjenje mobilnega telefona.

Na Kitajskem bo C5 Aircross na voljo z bencinskimi motorji zadnje generacije s 121 kW/165 KM (THP 350) in 147 kW/200 KM (THP 380) ter s samodejnim menjalnikom EAT6 e-shift. C5 Aircross bo prvo vozilo na Kitajskem, ki bo opremljeno s pogonskim sklopom Plug-In Hybrid PHEV e-AWD. Pogonski sklop, ki vsebuje motor z notranjim zgorevanjem z močjo 147 kW/200 KM in dva električna motorja (eden spredaj in eden zadaj), skupaj razvije 224 kilovatov moči (300 KM), s čimer je C5 Aircross postal najbolj zmogljivo serijsko izdelano Citroënovo vozilo doslej. Na voljo so štirje načini uporabe: 100 % električni način (z avtonomijo do 60 km), hibridni način za dolge razdalje brez polnjenja, kombinirani način in 4X4. Inovativna tehnologija omogoča polnjenje akumulatorja v fazi upočasnitve ali med vožnjo, s pomočjo motorja z notranjim zgorevanjem.

Križanec bo na kitajske ceste zapeljal letos oktobra, v Evropo pa naj bi prišel v drugi polovici leta 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Citroën. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrit je koncept Mercedes-Benzove kompaktne limuzine
Športno oblikovani Opel Grandland X