Novice

Stellantisove znamke bodo dobile priložnost, da se izkažejo

Pred nastankom Stellantisa je bilo kar nekaj ugibanj o tem, kakšna bo usoda posameznih znamk v skupini po združitvi. Še posebej tistih, ki v preteklih letih niso najbolj bleščeče poslovale.

Izvršni direktor Carlos Tavares je zdaj nekoliko osvetlil načrte skupine v svojem nastopu v okviru dogodka o prihodnosti avtomobilov, ki ga je organiziral Financial Times. Med drugim je povedal, da naj bi vsaka od premijskih znamk skupine imela deset let časa, da pospravi pod lastno streho in dokaže, da je vredna vloženih virov podjetja: “Vsaki dajemo priložnost, vsaka bo dobila časovno okno in financiranje v obdobju deset let za strategijo glavnih modelov. Izvršni direktorji morajo biti jasni, ko gre za obljube znamke, kupce, cilje in komunikacijo znamke. Če jim uspe, bo odlično. Vsaka znamka dobiva možnost za spremembe, ki bodo pritegnile kupce.” Dodal je še, da bo vsaka izmed znamk dobila močnega izvršnega direktorja in priložnost za definiranje lastne vizije in načrtov za prihodnost.

Tudi glede Alfe Romeo je bil Tavares zgovoren: “V preteklosti je bilo veliko drugih avtomobilskih podjetij pripravljeno kupiti Alfo. V njihovih očeh ima veliko vrednost.” Hkrati je priznal, da se mora italijanska znamka posvetiti številnim vprašanjem, med katerimi je način komunikacije s potencialnimi kupci. Na tem področju naj bi namreč prišlo do razkoraka med izdelki, preteklostjo in sogovorniki, za uskladitev pa bo po njegovem potrebno kar nekaj časa. Alfa naj bi se pomaknila v svet elektrifikacije, a na dinamičen način, ki naj bi ga v poslovanje vnesel strastni ljubitelj in izvršni direktor znamke Jean-Philippe Imparato.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto:

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Stellantisove znamke bodo dobile priložnost, da se izkažejo"


xxl
2 leta 11 meseci nazaj

Vse bo počasi šlo v elektrifikacijo, na koncu bo vse to isti šmorn z nijansami.

2 leta 11 meseci nazaj

Prišli bodo Kitajci in stelantis grupa bo tik pred stečajem, vendar bosta italijanska in francoska vlada vložila sto milijard da reši delovna mesta . Enako velja za vw le da bo tam vlagatelj nemška vlada

 
Pri slovenskem zastopniku znamke Kia sprejemajo rezervacije za EV6
Do leta 2027 naj bi bila cena električnih vozil že nižja od klasično gnanih