Novice

Stiki s strankami: Peugeot je že tretje leto zapored osvojil nagrado “Qualiweb/Stratégies 2013”

Peugeot je 13. februarja vnovič prejel “nagrado Qualiweb/Stratégies 2013” za on-line odnose s strankami in se povzpel na vodilno mesto avtomobilskega sektorja.

Barometer QualiWeb že zadnjih 15 let meri kakovost on-line odnosov s strankami na 315 francoskih spletnih mestih v 17 dejavnostnih sektorjih. Rezultate te študije objavijo v reviji Stratégie.

Znotraj avtomobilskega sektorja je bilo na preizkušnji 14 proizvajalcev. Vsaka blagovna znamka je prejela sedem skrivnih e-sporočil s štirimi scenariji, ki so predstavljali sporočila, naslovljena službi za stike s strankami: prošnja za informacije o prodaji, reklamacije, tehnične težave in izjava o naklonjenosti.

Med drugim je bila letos prvič podeljena nova nagrada Qualiweb za “socialne medije”. Preko Facebook spletnih strani so bila 160 blagovnim znamkam poslana tri “skrivna” sporočila. V tej prvi kategoriji brez razdelitve po dejavnostnih sektorjih se je Peugeot uvrstil med prvih 10, točneje na 6. mesto (posebno priznanje komisije).

S prenovljeno organizacijo in novo ekipo, ki je bila maja 2011 sestavljena v mestu Amiens, je center za stike s strankami znamke Peugeot v Franciji leta 2012 obravnaval skoraj 110.000 stikov. Na vsa e-sporočila odgovorijo v roku manj kot 24 ur, na večino v manj kot 12 urah. Telefon še vedno ostaja najpogosteje uporabljen medij za stike s strankami (65.000 v letu 2012), ki mu sledi elektronska pošta (43.000), ki vsako leto narašča.

Vir: PSA

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Cars omogoča varnejšo in udobnejšo nočno vožnjo z inovativnimi dolgimi lučmi
Novi Audi A3 Sportback g-tron